Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

09-08-2020

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 9 augustus 2020

Het Bijbelinloopuurtje, de bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt in verband met de coronacrisis digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. Een gesprek daarover met hem op dat moment is dan natuurlijk niet mogelijk, wel in een persoonlijke ontmoeting of na de viering op het kerkplein.
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing van aanstaande zondag 9 augustus en op het Evangelie.

● Deze zondag vieren we de 19e zondag door het jaar. Het motto luidt: Stilte nà de storm. 
Wie veilig is, kan de hele wereld aan. Maar die veiligheid, die geborgenheid, is lang niet altijd aanwezig. We leven nu eenmaal in een onveilige wereld, op macroniveau, op microniveau. Geweld, stormen, bliksem, of ze nu echt gebeuren of dat het in overdrachtelijke zin is, het is realiteit. Hoe gaan we er mee om? Of moeten we liever zeggen: hoe leren we er steeds opnieuw mee om te gaan. De eerste stap is ze te erkennen en ze aan te kijken. Wellicht krijgt dan de stilte een kans om door te breken. Een tweede stap is vaak je handen uit te strekken, te vragen, te bidden. Om nabijheid of om hulp. Dan kan er veiligheid groeien. En verzoening.

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem, ook naar die van Hemelvaartsdag. Klik op deze link.

Meer informatie: