Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

27-09-2020

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 27 september 2020

Het Bijbelinloopuurtje op de maandagavond is weer opgestart. A.s. maandag 28 september is de volgende bijeenkomst. Deze is in de Sint-Petrusbasiliek en begint om 19.30 uur. Hierbij worden alle coronamaatregelen in acht genomen.
De bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt ook digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. Een gesprek daarover met hem op dat moment is dan natuurlijk niet mogelijk, wel in een persoonlijke ontmoeting of na de viering op het kerkplein.
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing van aanstaande zondag 27 september en op het Evangelie.

Deze zondag, Vredeszondag, vieren we de 26e zondag door het jaar. Het motto luidt: Ik doe het toch! 
Gelukkig dat mensen ook onvoorspelbaar zijn! Wie heeft niet meegemaakt dat hij van gedachten verandert en – na zich eerst verzet te hebben – toch ingaat op de vraag van een ander? We kunnen zeggen: ‘voortschrijdend inzicht’, of: ‘met de kennis van nu’. Vaak wordt dit gebruikt om te camoufleren dat men toen een vergissing heeft begaan. Echter: het kan ook dat een mens zich omkeert, zich bekeert zelfs, op zijn schreden terugkeert. We noemen dat bekering, of liever: je opnieuw keren naar die ander die je nodigt. Zo nodigt God ook.

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem, ook naar die van Hemelvaartsdag. Klik op deze link.

Meer informatie: