Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

18-10-2020

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 18 oktober 2020

Het Bijbelinloopuurtje op de maandagavond is weer opgestart. A.s. maandag 19 oktober is de volgende bijeenkomst. Deze is in de Sint-Petrusbasiliek en begint om 19.30 uur. Hierbij worden alle coronamaatregelen in acht genomen.
De bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt ook digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing van aanstaande zondag 18 oktober en op het Evangelie.

Deze zondag vieren we de 29e zondag door het jaar. Het motto luidt: Wat God toekomt. 
Wandelen met God, of –wat eenvoudiger gezegd- God een plekje in je leven geven, is een avontuur. Je bent je leven niet helemaal zeker meer. We krijgen vandaag lezingen waarin gevestigde patronen doorbroken worden. Een vreemde heerser (Cyrus) wordt ‘Messias’ genoemd! Jezus die niet ‘gepakt’ kan worden omdat Hij onvoorwaardelijk kiest voor God en daardoor zijn tegenstanders de wind uit de zeilen haalt. Wat vinden wij dat God toekomt?

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem, ook naar die van Hemelvaartsdag. Klik op deze link.

Meer informatie: