Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

31-01-2021

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 31 januari 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing en het Evangelie van aanstaande zondag 31 januari.
Het Bijbelinloopuurtje in de Sint-Petrusbasiliek gaat tot 14 februari 2021 NIET door.

● Deze zondag vieren we de Vierde Zondag door het jaar. Het motto luidt: vrij-spreken
We kunnen verhalen vertellen, verhalen die binden of juist verdelen. We kunnen luisteren naar de profeten, echte profeten, valse profeten. Rijp en groen. Toen en vandaag. Het geluid van ‘onreine geesten’ die ook in onze samenleving het klimaat onder mensen verzieken, klinkt ook vandaag. Er staan geregeld mensen op die gezagvol instaan voor een zuivere boodschap. Mensen, profeten zijn het vaak, die in de wirwar van meningen onderscheiden wat opbouwt, wat afbreekt. Het zijn mensen die vrij-spreken. Hun woord, hun boodschap, bevrijdt.  

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

Meer informatie: