Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2021

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

11-04-2021

● Overweging Beloken Pasen

● Deze zondag vieren we de 2e zondag van Pasen  |  Beloken Pasen. 
Op de zondag van Beloken Pasen wordt de paasweek afgesloten. Het oud-Nederlandse woord “beluiken” betekent “afgesloten”. Dit zou verwijzen naar de gebeurtenissen die worden beschreven in de evangelielezing van vandaag. Omdat de leerlingen bang waren vanwege de dood van hun leraar Jezus van Nazareth, hielden ze deuren en ramen gesloten. Maar die ramen en deuren moeten open! De boodschap van Pasen moet de wereld in. Geïnspireerd door de Poolse mystica Faustina heeft paus Johannes Paulus II deze zondag de titel gegeven “Zondag van de goddelijke barmhartigheid.” Je zou mogen zeggen: de barmhartigheid moet de wereld in. In weerwil van de verharding van onze maatschappij en de groeiende eenzaamheid zullen we als kerkgemeenschap moeten getuigen dat de barmhartige liefde van God ieder mens wil bereiken. God die zijn barmhartigheid heeft betoond in het lijden en sterven van Jezus de Christus door Hem uit de doden op te wekken, wil deze liefdevolle genade delen met velen. Wij zijn zijn gezondenen. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 11 april 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal en straks interactief. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...  Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link (volgt) hieronder en geniet van de presentatie.
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link (volgt).
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens op uw dode gemak...

Meer informatie: