Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2021

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

13-06-2021

● Overweging elfde zondag door het jaar

● 11e zondag door het jaar: Kiemkracht

Bij het opgroeiend graan kunnen we ons verheugen op de oogst en bidden dat geen natuurlijke catastrofe de oogst teniet doet. Er is echter ook een ander aspect dat er aan voorafgaat: de kiemkracht. Wellicht is dit voor ons, christenen, vandaag een betere invalshoek. We kunnen ons niet meer rijk rekenen met grote aantallen in onze kerken, we kunnen niet meer bogen op grote successen. We kunnen beter aandacht schenken de innerlijke veerkracht en God bidden dat wij begeesterde mensen blijven. Dat wij gist in de samenleving mogen zijn. Zout der aarde. In wezen onooglijk maar wel van essentieel belang.

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 13 juni 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link (hieronder en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: