Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2022

Laat je inspireren: Geloven NU 2022

27-11-2022

● Overweging voor de Eerste zondag van de Advent, zondag 27 november 2022 

● Eerste zondag van de Advent: Weest bereid. 
De verbinding in onze maatschappij gaat achteruit als mensen zich onverschillig opstellen. Tegenover onverschilligheid staat waakzaamheid. We hoeven dan niet direct aan gevaren te denken. Waakzaam-zijn is een goede eigenschap voor iedere mens. Wie met anderen leeft, in welk relatiepatroon dan ook, is gebaat bij een waakzame levenshouding. Er gebeuren geregeld zaken die onze aandacht vragen, anders loopt het spaak. Niets is helemaal te plannen zodat we veilig zijn en geborgen. 
Niemand weet precies wanneer er licht doorbreekt op duistere momenten. Niemand kan zijn toekomst naar zijn hand zetten. Daarom is belangrijk om alert, waakzaam te blijven. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van de Eerste zondag van de Advent 27 november 2022

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen en klik op deze link en luister en kijk naar de presentatie. 
● Voor de presentatie van het Evangelie klikt u op deze link. 
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: