Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

donatie

Omzien naar elkaar

Al ruim tien maanden is ons land in de ban van het coronavirus. De gevolgen zijn groot. Niet alleen medisch maar ook sociaal en economisch. Vanzelfsprekend hebben wij als parochie ook te maken met de gevolgen van het virus.

De H. missen konden een tijdlang niet doorgaan en kunnen nu maar in beperkte kring worden gevierd en veel ontmoetingen en vergaderingen zijn uitgesteld. Kerstmis was stil, anders, we waren grotendeels op onszelf aangewezen en we zaten met kleine groepjes in de kerk. Dat is niet leuk, ongewoon en dat al heel lang.
Veel parochianen lijden door de pandemie. Natuurlijk vooral als dierbaren ziek worden of aan het virus sterven. ‘Tienduizend stoelen zullen met de kerst niet bezet zijn’, sprak premier Rutte. Iets om nadrukkelijk bij stil te staan, ja om ook naar om te zien. Maar er is ook sprake van een toename van eenzaamheid en veel ondernemers en werknemers vrezen voor de toekomst van hun bedrijf of baan.

Er zijn ook veel lichtpuntjes. Veel mensen steken de handen uit de mouwen, helpen de ander, gaan in gesprek met eenzamen, bieden nabestaanden extra troost en zien om naar de ander, naar buurtbewoners en vrienden. Voor hen doet het ertoe. Dát is samen parochie zijn, dat is omzien naar elkaar, het thema van dit jaar.

'Geef vandaag voor de kerk van morgen' en doneer voor de Actie Kerkbalans 2021.

Klik op de eigen kerkdorpensite en ga daar doneren. Dan komt het geld rechtstreeks op de rekening van je eigen kerkdorp!

Doneer veilig via iDeal

Direct doneren aan Heilig Hartparochie? Dat kan hier. Alvast zeer bedankt!
Kies een bedrag of type een ander bedrag in en klik op 'BETAAL'.