Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Bijzonder bezoek bij de Kids Club

04-12-2019

Bijzonder bezoek voor de kinderen van de Kids Club

Bij de Kids Club hebben we bezoek gehad van twee heel verschillende gasten. Heel verschillend maar toch met een mooie overeenkomst: beide lieten ze namelijk een bijzondere indruk achter!

De eerste gast, of beter gezegd gasten, hebben we niet persoonlijk ontmoet. Zij waren al binnen geweest voordat Petra (leiding) bij het Koetshuis aankwam. Het waren Sinterklaas en Zwarte Piet met hun paard O-zo-snel. Naast een ietwat geurende indruk die O-zo-snel achter had gelaten (zie Piet's gedicht), had Piet zelf voor ieder kind een cadeautje neergelegd! Spannend!

De tweede gast was ook zeer welkom en aangenaam: Justine kwam de kinderen en leiding iets vertellen over icoon-schrijven. Waarna we uiteraard zelf enthousiast aan de slag zijn gegaan. 
Justine, werkzaam bij het parochiesecretariaat, ging graag in op de vraag of zij de Kids Club kinderen misschien wat meer uitleg kon geven rondom het maken van iconen. Ze had speciaal voor ons een mooie PowerPoint-presentatie in elkaar gezet! Ook nam ze iconen mee die ze zelf geschreven heeft. (Schitterend!!) 
Geschreven? Inderdaad. Iconen schilder je niet, die schrijf je. Een van de mooie dingen die Justine ons uitlegde. Ook had ze de materialen meegenomen die je nodig hebt om een icoon te maken. Hartstikke fijn om er een goed beeld bij te krijgen! 

De kinderen zijn op geheel eigen wijze aan de slag gegaan met twee icoonafbeeldingen die Justine uitgetekend had: de Moeder Gods en Koning David.
Echte icoontechnieken mogen we van de kinderen natuurlijk nog niet verwachten. Maar talent... dat hebben ze zeker!! En alle kleuren door henzelf gemengd vanuit de basiskleuren rood, geel, blauw, zwart en wit. En het bladgoud? Tja, gouden glitters doen wonderen!!

En de cadeautjes van Piet? Daar zat voor ieder kind een fotolijstje in. Zodat de kinderen hun ixoon ook echt kunnen ophangen!
Dank je wel, Justine, voor je mooie inbreng!

Voor de kinderen: tot donderdag 12 december bij de kerstbijeenkomst!


Iconen van de kinderen van de Kids Club