Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Gebed, Doopsel en kerst

14-12-2019

Bedankt alle mensen die ons vandaag geholpen hebben! 

Vandaag op vrijdag 13 december was de tweede kindermiddag van alle communicanten. Buiten regende het maar binnen was het lekker warm. We kregen allemaal ranja en een snoepje. 

Daarna ging pastoor Geertjan ons een beetje uitleggen over het “Onze Vader”. We leren bidden, dat is eigenlijk praten met God. Het “Onze Vader” is moeilijk maar ik ken al een paar regels uit mijn hoofd. 
Daarna kregen we allemaal een ster waarop we een wens hebben geschreven. Ik moest er even over nadenken maar ik heb gewenst dat niemand uit mijn klas weggaat want ik heb een hele fijne klas. Al onze sterren met wensen hangen nu in de kerk! 

Toen was het tijd om te zingen en te dansen want de hele tijd stil zitten en luisteren is ook niet fijn. We leren het dansje “God is om mij heen” en het liedje “God kent jou”. Dat vind ik leuk!  

Daarna zijn we naar de kerk gegaan. Er was iemand op het orgel aan het spelen om te oefenen. Dat klonk heel mooi. We zijn naar de kerststal gegaan en hebben gekeken wat er allemaal te zien is in de kerststal. We zagen Jozef en Maria. Baby Jezus is er nog niet. Die wordt geboren met Kerstmis. Verder zagen we schapen, een ezel, drie koningen, een ster boven de kerststal en nog veel meer. We hebben gekletst over het kerstverhaal. Er waren veel vragen.
 
Toen zijn we weer teruggegaan naar de pastorie. Iemand van de werkgroep heeft ons verteld dat we naar de oude mensen in Liduina gaan. Daar gaan we optredens doen en lekkere hapjes voor de oma’s en opa’s maken. Ik ben samen met Cas al aan het nadenken wat we gaan doen voor optreden. Als laatste kregen we papieren om een kerststal mee te knutselen in een kijkdoos. Die zijn we allemaal gaan inkleuren. Andere kinderen gingen memorie spelen. Daar staan de foto’s op van alle kinderen die hun communie gaan doen en de mensen die ons helpen in de werkgroep. Zo leren we elkaar een beetje kennen. 

Na nog een glaasje ranja en een lekker snoepje zijn we om half vijf allemaal naar huis gegaan. Bedankt alle mensen die ons vandaag geholpen hebben! Groetjes van Tom.