Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Kleine dingen groots

04-06-2020

Kleine dingen die groots uitpakken

Na het toezingen van een aantal moeders op Moederdag door kapelaan Marshal ontstond direct een nieuw idee om meer mensen blij te maken die we die dag niet konden bereiken: bewoners van Zorggroep Elde Maasduinen. Zo gezegd zo gedaan. We hebben contact met hen opgenomen. 

Ditmaal met vieren zijn we dinsdag 2 juni op weg gegaan om een 'muzikale warme-aanraking-op-gepaste-afstand' te brengen aan bewoners van afdeling De Linde op locatie Liduina. Kapelaan Marshal met zang en zegen, diaken Pierpaolo gewapend met gitaar en gebed, Andrea met hartverwarmende engelenzang en Petra met liedboekjes en presentatie. We hebben genoten! En wat nog veel belangrijker is: de bewoners genoten! 

Als je niet alles meer evengoed begrijpt en als je steeds meer en steeds vaker je herinneringen en de tijd kwijt bent, dan is het een hele opgave en inspanning om een half uur met elkaar te vertoeven. Zittend op een stoel. Met een glazen wand tussen jouzelf en de ander. Nou, deze mensen kregen het voor elkaar! chapeaux! En zelfs met een blijde lach op het gezicht en applaudisserend na ieder liedje. Sommigen ook met ons meezingend. 

Op het repertoire stonden 10 liedjes. Van 'Wij groeten u o Koningin' tot 'U zij de glorie' tot 'Hij houdt de hele wereld in Zijn hand'. Om te eindigen met 'Het zijn de kleine dingen die het doen' met een grote bos rozen erbij voor de bewoners.

Lieve bewoners en personeel van afdeling De Linde, wij danken jullie hartelijk voor de gastvrijheid, het samen zijn op afstand en de meer dan fantastische middag samen! Zoals beloofd op jullie vraag: Tot ziens!

Waarom blijven hangen in alles wat niet kan en niet mag vanwege het coronavirus, terwijl er zóveel wel mogelijk is! Juist nu kunnen veel mensen een extra steuntje of warme aandacht gebruiken. Pas op uzelf en uw naaste; denk in mogelijkheden!

Het zijn de kleine dingen die het doen!


'Muzikale warme-aanraking-op-gepaste-afstand' door het koortje: Marshal, Petra, Andrea en Pierpaolo