Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Tommy van Doorn: master!

08-06-2020

Tommy van Doorn heeft zijn master beiaard behaald

Op vrijdag 29 mei jl. heeft Tommy van Doorn zijn master beiaard behaald. Hij legde met succes zijn masterexamens af. De examencommissie was vol lof over hem. Tommy is sinds 2014 de organist-titulair van onze Sint-Petrusbasiliek. 

Hij volgde de masterstudie aan de HKU Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij heeft zijn masterstudie afgerond met twee beiaardrecitals. Eigenlijk was het de bedoeling dat het examen plaats zou vinden in de Domtoren in Utrecht, maar omdat deze in de steigers staat werd uitgeweken naar Amersfoort en Doesburg.

In de ochtend werd gespeeld in de Onze Lieve Vrouwe-toren in Amersfoort. In de middag in de Martini-toren in Doesburg. Beneden werd het spel door examinatoren beoordeeld. Deze waren erg tevreden over hetgeen ze hadden gehoord, sterker nog, ze waren vol lof. Tommy mag zich nu voortaan master beiaard mag noemen.

Dit verdient uiteraard felicitaties. Deze kreeg hij ook volop van het bestuur van de Heilig Hartparochie. Op maandag 8 juni ontving Tommy uit handen van pastoor Geertjan van Rossem een mooie bos bloemen, maar niet voordat de pastoor de loftrompet over hem had gestoken.


Tommy van Doorn ontving uit handen van pastoor Geertjan van Rossem een boeket bloemen