Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Radar Love als eerbetoon

07-03-2021

● Het carillon van de Petrustoren brengt op 11 maart Radar Love ten gehore

Het carillon van de Sint-Petrusbasiliek zal op donderdag 11 maart a.s. het nummer ‘Radar Love’ van de Golden Earring over Boxtel laten klinken. Onze beiaardier Tommy van Doorn begint om 17.15 uur. 

Het popnummer Radar Love wordt op 11 maart landelijk op heel veel plekken ten gehore gebracht. Het is een eerbetoon aan zanger/gitarist George Kooymans, die op 11 maart jarig is. Hij is een prominent lid van deze band. Enkele weken geleden werd bekend dat de band ophoudt te bestaan omdat George Kooymans aan de progressie spierziekte ALS lijdt. Toen dat bekend werd besloten alle bandleden ermee te stoppen en de langst bestaande rockband van Nederland (ruim 50 jaar) houdt op te bestaan.

Het nummer Radar Love werd in 1973 uitgebracht en is sindsdien een internationale hit. Bill Clinton gebruikte het lied zelfs in zijn presidentscampagne in het begin van de negentiger jaren.    

Beiaardier Tommy van Doorn zal donderdag 11 maart aansluiten bij de landelijke actie om Radar Loven ten gehore te brengen. Het moment van spelen is 17.15 uur. Goed timen dus, want binnen enkele minuten is het voorbij. We wensen Tommy veel succes met spelen.
Enne… luisteren jullie ook elke zaterdagavond NPO Radio 3FM? Bij het programma 'Kaat op Laat', dat uitgezonden wordt van 22.00 uur tot middernacht speelt Tommy elke week een actuele hit. De luisteraars mogen dan raden welke het is.


Beiaardier en organist van de Sint-Petrusbasiliek, Tommy van Doorn