Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

‘Onze Maria’ is verhuisd

28-08-2021

‘Maria’ in de basiliek tijdelijk verplaatst in verband met aanstaande werkzaamheden

In de komende maanden worden er aan en in de toren ingrijpende werkzaamheden verricht. Een deel van het voegwerk wordt onder meer hersteld. Daartoe wordt een flink steiger opgetrokken en wordt de hoofdingang om veiligheidsredenen afgesloten. De komende tijd maken we dan ook gebruik van een ‘noodingang’ en dit zijn de zijdeuren aan de zijkant van de basiliek. Inderdaad de deur die op de vrijdagochtenden altijd is geopend voor een bezoek aan Maria, de vaste nooduitgang.

Maar het Mariabeeld tref je links op de vaste plek niet meer aan; het staat nu een beetje in de weg. Dit geeft een onoverzichtelijke situatie, zeker in geval van uitvaarten en in noodgevallen vormt het zelfs een belemmeringen. Om veiligheidsredenen is het daarom verplaatst en wel naar de zijkant van de basiliek. Dit is afgelopen week gebeurd door Fons van Heesch met krachtige hulp van Wim Tiellemans en Frans Tillie. 

Het beeld staat op zijn nieuwe plek prachtig en vooral ook statig. Ook kort bij de nieuwe (nood)ingang van de basiliek, keurig aangekleed met bloemen en wat dies meer zij. Ook een plek waar alle stilte in acht kan worden genomen en waar bezoekers een moment voor zichzelf kunnen hebben.

Dank voor de mensen die meegedacht én meegeholpen hebben. Zo gauw de werkzaamheden aan de toren achter de rug zijn wordt bekeken of en waanneer het beeld weer terug kan.


Het beeld van 'onze Maria' staat tijdelijk op een nieuwe plek