Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Vier feestelijke Communievieringen

04-10-2021

Het bleef maar feest in Boxtel. 39 communicanten hebben in de afgelopen weken hun Eerste Heilige Communie ontvangen

De weekenden van september stonden in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel in het teken van de Eerste Heilige Communie. Op in totaal vier zaterdag- en zondagmiddagen zijn 35 communicanten uit Boxtel en 4 communicanten uit Lennisheuvel voor de eerste keer ter Communie gegaan.

Ondanks de nog geldende coronamaatregelen hebben pastoor Geertjan van Rossem en de communiewerkgroep uit Boxtel alles wat mogelijk was ingezet om van de 4 Communievieringen feestelijke gebeurtenissen te maken. En feestelijk was het! 

Pastoor Geertjan heeft met zijn gitaar elke communicant bij naam naar binnen gezongen. Want...God kent jou! Bij name. Daarna namen Pierpaolo en Andrea Flesia het gitaarspel en de zang over. Tijdens vreugdevolle Vieringen hebben de kinderen zelf voorgelezen, gecollecteerd en kaarsjes en bloemen vastgehouden. En bij de laatste 2 Communievieringen mochten ze zelfs het altaar weer mee helpen klaarmaken.

En toen was het eindelijk dan zover: Na lang wachten mochten de communicanten 1 voor 1 naar voren komen om Jezus te ontvangen. Wat deden jullie het goed, jongens en meiden! Van de spanning was amper nog iets te merken. En de brede lach die op jullie gezichten verscheen na het ontvangen van de Communie sprak boekdelen! We zijn trots op jullie. Van harte proficiat! 

En weet je wat zo mooi is? Het heet Eerste Communie. Maar na je Eerste Communie mag je Jezus zo vaak ontvangen als je maar wil. 10 keer, 25 keer, 100 keer .... Zelfs oneindig veel keren! Dus wie weet tot snel in de Heilige Mis?! Welkom!

Met dank aan fotograaf John en Rickij Heesakkers voor de vooruitgestuurde groepsfoto's.


Communicanten uit Boxtel en Lennisheuvel met pastoor Geertjan op de foto