Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Basiliek een 'bloemenzee…'

23-12-2021

De bloemsiergroep van de basiliek heeft deze week de handen laten wapperen…

In de afgelopen week hebben de dames en heren van de bloemsiergroep van de basiliek de hele kerk van bloemen voorzien. Nadat eerder de kerststal was geplaatst, kreeg deze er nu bloemen bij en dat gold voor de hele basiliek. Bijna een week lang werd er minutieus aan de bloemstukken en boeketten gewerkt. Op woensdag en donderdag kregen ze geleidelijk aan hun definitieve plek: prachtig.

Een mooi beeld zo allemaal die vrijwilligers die als werkbijen aan de gang zijn. Ieder op zijn eigen werkplek en in gedachten verzonken. Steeds opnieuw hoorde je goedkeurende en coördinerende woorden. Alsof ze bezig waren met hun dagelijkse werk. ‘En ja hoor, zo gaan we de hele dag door, dat doen wij zo’.  

Alhoewel het sommigen niet meer zo goed afgaat als gevolg van de jaren die beginnen te tellen, is daar tijdens het bloemsieren niets van te merken. Iedereen doet zijn werk, lees taak, en er wordt niet geklaagd. De omgang van de kerk heeft in deze dagen dan ook meer weg van de werkplaats van een bloemenwinkel dan een plaats van gebed. Maar dat is wel vaker zo, want de arbeid moet toch ergens worden gedaan.

Op het einde van de week nadert alles zijn voltooiing en staan de bloemen op hun plek. En ook dat is niet zomaar even geregeld. Ze moeten namelijk wel goed staan én op de centimeter nauwkeurig. De basiliek mag er dan ook zijn. Zeker nu deze door de cameramensen zo nadrukkelijk in beeld kan worden gebracht.

Graag danken we alle vrijwilligers van de bloemsiergroep van harte voor hun inzet die ze al jaren aan de dag leggen. We zeggen het maar al te vaak: ‘Zonder vrijwilligers geen kerk’. Dit geldt nadrukkelijk ook voor de vele vrijwilligers die zich dag in dag uit verdienstelijk maken voor de Sint-Petrusbasiliek van Boxtel. Een icoon die er mag zijn...
Klik op deze link of op de link hieronder en bekijk de fotoreportage.

Allen fijne kerstdagen en een goed en gezond 2022 toegewenst!

Meer informatie:


Het ene boeket nog mooier dan het andere. Een deel van het weekresultaat van de bloemsiergroep van de basiliek van Boxtel.