Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Prachtige resultaten iconencursus

17-05-2022

Het eindresultaat mag er wezen!

Vandaag hebben 10 cursisten hun icoon mogen presenteren in de tuin van de pastorie Duinendaal 2 te Boxtel. Hiermee hebben zij de cursus Icoonschrijven na 8 dinsdagen afgesloten en zijn de meeste iconen klaar. Er volgen nog een wasbeurt met bijenwas en een wijding in oktober van dit jaar in Sint-Agatha, het missionaire Kruisherenklooster aan de Maas nabij Cuyk. 

De afbeeldingen die de cursisten kozen zijn drie Anastasis iconen van de Verrijzenis van Christus, een Maria met Mantel icoon uit Rusland, een Goede Vrijdag afbeelding met Byzantijnskruis, een Vredes-icoon van Sint-Joris, een Christus Pantocrator icoon en kleinere Maria-met-Kind afbeeldingen. 

Alles werd begeleid door Liesbeth Smulders, die zelf een iconenatelier heeft in het Sint-Agathaklooster. Assistente Elly Willems was haar vaste begeleidster en vervangster. 

Volgend jaar is er weer een kans hiervoor in te schrijven in de Vastentijd. Wees er snel bij, want de weinige plaatsen zijn vlug weg. Steeds meer mensen willen de techniek van ei-tempera leren en een eigen gemaakte icoon nalaten. 

Wilt u meer weten hierover, over iconen schrijven, dan kunt u kijken op de speciale site liesbethsiconen.nl. klik op onderstaande link om direct naar de site te gaan.

Cees Jongmans


Icooncursisten tonen vol trots hun meesterwerken