Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Carillon klinkt ook in de basiliek

26-08-2022

Naast de videobeelden klinkt voortaan ook de carillonmuziek in de basiliek

Een wens is in vervulling gegaan: de muziek van het carillon is voortaan ook in de basiliek zelf te horen. Op vrijdagmorgen als organist Tommy van Doorn het carillon van 11.00-12.00 uur bespeelt, kunnen de videobeelden voortaan voorzien van de livemuziek worden vertoond. Het carillon klinkt daarmee ook in het kerkgebouw zelf. Een weldaad voor de bezoekers van de basiliek. 

‘Een wens is in vervulling gegaan’ aldus Fons van Heesch, de beheerder van de basiliek, ‘Prachtig dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen’. Dat vindt ook Steven van Groeningen die net als Fons helemaal verknocht is aan het wel en wee van de Sint-Petrusbasiliek. ‘Nu kunnen we elke vrijdagochtend de beelden met de bijpassende muziek tonen: prachtig’, aldus Steven.

En zo is het, de beelden zijn prima en het geluid is perfect. Dit dankzij de hulp van de technici van de firma Merheim. De video-installatie wordt zo steeds completer en mooier en wordt steeds functioneler voor de parochianen en anders gelovigen.

We wensen de gastheren en -gastvrouwen op de vrijdagochtend veel werkplezier in de basiliek en vertrouwen erop dat nog meer gasten onze mooie kerk gaan bezoeken. De basiliek is elke vrijdagochtend van 08.30 tot 12.00 uur geopend.