Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Orgelconcert van Arjan Veen

25-09-2022

Magnifiek orgelconcert

Vandaag, zondagmiddag 25 september, bespeelde Arjan Veen het Smitsorgel in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek. Het orgelconcert van Arjan Veen had flinke concurrentie. In Boxtel was vandaag ook het Theater op de Dommel en er waren activiteiten in het centrum. Ondanks de drukte en volle terrasjes wisten toch veel mensen de weg naar de basiliek te vinden.

Voorafgaand aan het concert werd door SKB-voorzitter Hans van der Haagen om een minuut stilte gevraagd wegens het overlijden van mevrouw Tine van Gelder-Lenting, echtgenote van meneer Evert van Gelder, trouwe sponsor van de SKB (Stichting Kerkconcerten Boxtel).

Na de stilte, waar met veel respect gehoor aan werd gegeven, werden de bezoekers getrakteerd op een magnifiek orgelconcert door Arjan met werken van J.S. Bach, D. Buxtehude, F. Mendelssohn, C. Saint-Saëns en C. Franck. Sommige stukken vroegen om razendsnel voeten- en vingerwerk. Dit was op het projectiescherm goed te volgen. Voor Arjan geen probleem. Hij wist de pedalen en toetsen blindelings te vinden. Met zijn muzikaliteit wist hij eenieder te bekoren.

Na afloop van het orgelconcert was er nog een gezellig napraten onder de toren. Onder het genot van een drankje was er alle tijd en ruimte om de organist en elkaar te ontmoeten. Alle mensen maakten hier gebruik van. Een prachtig orgelconcert met een prachtige afsluiter op deze zonnige zondagmiddag.

Het volgende orgelconcert in de Sint-Petrusbasiliek is op zondag 9 oktober om 16.00 uur. Dan zal onze eigen titulair-organist Tommy van Doorn het orgel bespelen. Van harte welkom!


Organist Arjan Veen bespeelt het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek