Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Jubilarissen Sint-Petruskoor

11-11-2022

Sint-Petruskoor viert feest en huldigt acht jubilarissen

Al jarenlang luistert het Sint-Petruskoor de hoogmissen op in de ‘eigen’ Sint-Petrusbasiliek van Boxtel. De laatste tijd gebeurt dit om de veertien dagen, maar dan staan de leden er ook. Het sinds meer dan vijftig jaar gemengd koor telt veel vrouwelijke leden en vier van hen zingen nog altijd mee. Dit zijn Lisette van Oirschot, Marlies Spijkers, Jeannette van Breugel en Trees Peijnenburg. 

Op 28 januari 2021 bestond het Gemengd Sint-Petruskoor 50 jaar. Dat jubileum heeft het koor wegens de coronavoorschriften helaas niet kunnen vieren en dat zal ook niet meer gebeuren. Maar het jaarlijkse Sint-Ceciliafeest blijft en dat wordt ook nu gevierd.

Dit feest wordt de komende week gevierd. Op zondag 20 november a.s. wordt er in de hoogmis extra aandacht besteed aan het ‘gemiste’ jubileum en de andere jubilarissen en dat zijn er nogal wat. Op die zondag worden vier jubilarissen die al een gouden jubileum vieren extra in het zonnetje gezet en toegesproken door de voorzitter Frans Peijnenburg. Ook het parochiebestuur zal dan acte de présence geven. De jubilarissen die dan worden gehuldigd zijn:
  • Lisette van Oirschot
  • Marlies Spijkers
  • Jeannette van Breugel
  • Trees Pijnenburg.
Aan het einde van de viering wordt ook stilgestaan bij Betsie van Kessel die ook een van de jubilarissen was, maar inmiddels is overleden.

Naast deze vier gouden jubilea zijn er ook nog andere koorleden die iets te vieren hebben. Joke de Nijs en Fons van Heesch zijn veertig jaar lid en Henk van den Hurk en Jan van Boxtel 25 jaar. Ook deze leden wensen we van harte proficiat.

Het belooft een mooie dag te worden in de basiliek van Boxtel. Naast de vertrouwde klanken van het koor zelf is er dus veel aandacht voor de mensen die dit al tientallen jaren mogelijk maken. Veel respect en waardering voor alle koorleden en hun dirigent.

Doneer

Actie Kerkbalans 2024

Ik ga voor meer en doe mee...

advertentie
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Petrusbasiliek Boxtel
Oude Kerkstraat 20
5281 AP Boxtel

T. 0411 - 67 22 15
F. NL38 RABO 01 08 86 03 37
E. info@heilighartparochie.nl