Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Cursus iconen schilderen

21-03-2023

Prachticonen in wording

De cursus iconen schilderen is inmiddels van start gegaan. Tien weken lang gaan mensen vol passie aan de slag om een icoon te creëren.

Een groepje enthousiaste mannen en vrouwen komt wekelijks op dinsdag bijeen in het Pastoraal Centrum in Boxtel om een eigen icoon te schrijven. Met liefde, creativiteit en enthousiasme, doch in stilte. Want bij een icoon schrijven is het innerlijke proces en de verbinding met God net zo belangrijk, misschien nog wel belangrijker, dan het eindresultaat. 

Onder vakkundige leiding van Liesbeth Smulders gaan zij 10 weken lang aan de slag. Het eindresultaat? Dat beloven weer pareltjes te worden. Net als bij eerdere jaren dat Liesbeth de cursus iconen schilderen in onze parochie heeft gegeven.

Houdt u de website in de gaten voor de voortgang van het proces tot iconen. Want zo nu en dan zullen we nieuwe foto's plaatsen. 

Inspirerend hoe deze mensen vanuit een niets, slechts enkel materialen, een 'iets' creëren. Hun eigen gekozen en/of favoriete icoon. Meesterwerken!


De eerste stappen van het tot stand komen van een ikoon