Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Basilius-concert

25-02-2024

Van Passie naar Verrijzenis

Het Basilius Vocaal Ensemble komt weer naar Boxtel, en wel op zondag 10 maart om 16.00 uur in de Sint-Petrusbasiliek.

Dit ensemble, grotendeels bestaande uit professionele zangers, instrumentalisten, dirigenten en muziektheoretici, heeft ook drie Boxtelaren in zijn gelederen: Kees Doevendans, Peer Doevendans en Beate Rose uit Lennisheuvel.

Basilius zingt deze keer een gevarieerd programma onder de titel “Lux Aeterna – van Passie naar Verrijzenis”, met muziek van bijna duizend jaar oud én van nu.

In deze veertigdagentijd wordt een muzikale lijn uitgezet vanaf Witte Donderdag, via Goede Vrijdag en Stille Zaterdag naar Pasen. Vanuit het lijden en sterven van Christus eindigt het programma met de ontmoeting van Maria Magdalena en de engel na de verrijzenis.

In onze prachtige Boxtelse Sint-Petrusbasiliek hoor je gezangen voor Witte Donderdag en Goede Vrijdag van o.a. Hildegard von Bingen, Josquin des Prez en Alphons Diepenbrock (zijn indrukwekkende ‘Stabat Mater’).

Het programma gaat voorbij Goede Vrijdag met muziek over Maria Magdalena met werken van Jacobus Clemens non Papa en Charles Villiers Stanford.

Tenslotte hoor je hoe het eeuwige licht van de verrijzenis doorklinkt in werken van Arvo Pärt en Ralph Vaughan Williams.

Voor informatie over het Basilius Vocaal Ensemble klik op DEZE LINK.

Om het concert bij te wonen wordt een entreeprijs gevraagd. Deze kan bij de ingang van de basiliek worden voldaan. Een geweldige aanrader voor de vele koorzangers en liefhebbers van koormuziek in onze regio!