Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Bisschop gaat voor in de Hoogmis

10-03-2024

Op zondag 10 maart ging bisschop Mgr. Gerard de Korte voor in de Hoogmis in Boxtel

Bisschop Gerard de Korte bezoek met grote regelmaat de parochies en gaat voor tijdens een viering in die parochie. Zo was hij vandaag in de Sint-Petrusbasiliek van Boxtel. Hij ging voor in de Hoogmis en na afloop was er koffie in het Pastoraal Centrum. 
 
Vanochtend ging onze bisschop Gerard de Korte voor in de Sint-Petrusbasiliek. In zijn inspirerende preek citeerde hij uit het Evangelie van Johannes 3,14-21 waarin Jezus tot Nikodemus sprak: "De Mensenzoon moet omhoog worden geheven zoals Mozes eens de slang omhooggevallen hief in de woestijn, opdat eenieder die gelooft in Hem eeuwig leven zal hebben." 

Dat motto van 'zie op' had oud-pastoor wijlen Jan van Adrichem O.Praem van de voormalige Sint Jans Onthoofdingparochie uit Liempde als zijn lijfspreuk. Tijdens de restauratie van zijn parochiekerk in de jaren 90 liet hij zijn lijfspreuk 2x vereeuwigen in glas in lood in zowel de sacristie als de bijsacristie, als ook op een van de pilaren voor de inrit naar de voormalige pastorie.

Het was een mooie en waardige viering en na afloop sprak de bisschop veel mensen aan in en buiten de basiliek en de gasten van de Alphacusus die ook met hem een kopje koffie dronken in het Pastoraal Centrum.


Bisschop de Korte tijdens zijn overweging in de basiliek van Boxtel