Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Transportbedrijf weer aanwezig

29-05-2024

Transportbedrijf weer met hele wagenpark naar autozegening

Op zondag 26 mei jl. was de jaarlijkse autozegening op de Markt van Boxtel. Transportbedrijf Van der Struijk was weer met het hele wagenpark aanwezig. Een traditie van misschien wel vijftig jaar! Naast deze vrachtauto’s vonden vele andere voertuigen hun weg naar de Markt, het was er druk

Op zondag 26 mei was tussen 12.00 en 13.00 uur op de Markt in Boxtel de gelegenheid om uw voertuig te laten zegenen. Veel mensen komen jaarlijks terug om hun voertuig met gewijd water te laten besprenkelen en zo Gods bescherming te vragen over bestuurder en voertuig. Want dat is wat een voertuigenzegening inhoudt.

Zo ook de firma Van der Struijk uit Esch met al zijn vrachtwagens. Ze komen er al tientallen jaren, misschien we 50. Voor de medewerkers en hun gezinnen is het meteen een familiedag op het bedrijf, met voor de zegening koffie met gebak en na de zegening een drankje, een Belgisch menu en leuke spelletje voor de kinderen.

De zegen is op voorspraak van Christoffel, de beschermheilige van reizigers en iedereen die onderweg is. Met de zegen wordt ook de wens op een behouden thuiskomst uitgesproken. 

Wilt u ook gezegend onderweg zijn? Het komende jaar bent u van harte welkom. Einde mei 2015 is de volgende autozegening. Tot dan! 


Autozegening op de Markt van Boxtel