Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
advertentie
overlijdensberichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
Lennisheuvel 50
5281 LG Lennisheuvel

T. 0411 - 63 34 90
E. info@heilighartparochie.nl

A | A | A

nieuws

Nieuw corpus op kruis

26-03-2019

Het kruisbeeld in Lennisheuvel heeft sinds zondag weer een nieuw corpus

Op zondag 24 maart jl. werd het nieuwe corpus op het kruis van Lennisheuvel door pastor Van den Tillaart ingezegend. Het vorige werd ruim een anderhalf jaar geleden ontvreemd; een nieuw werd gezocht en gevonden. Een gietijzeren corpus dan muurvast is bevestigd, tegen een stootje kan en regen- en weerbestendig is. 

Het nieuwe corpus werd ontdekt in een brocantewinkel in Beek en Donk en werd met financiële steun vanuit het wijkbudget betaald. ‘Daar zijn we erg blij mee, want we hebben nu weer een compleet kruis met een prachtig corpus en wel uit Zuid-Frankrijk’, aldus Chris Snik, een van de initiatiefnemers eerder dit jaar. Samen met de buurtbewoners Cor Weijns en Paul Simons werd enige maanden gelden de zoektocht gestart. Allen zijn nu erg tevreden en het kruis staat er weer statig bij.

Het Sint-Theresiakoor zorgde voor een passend lied: ‘Gij gekruiste Man van Smarten’. Tijdens de zang zegende pastor Van den Tillaart het nieuw corpus in. Veel belangstellenden luisterden aandacht toe en zagen dat alles weer goed kwam.

Het nieuwe corpus kostte € 900,--, werd betaald vanuit het wijkbudget en vormt nu al een sieraad op het kruis van Lennisheuvel. Hopelijk kunnen we in 2069 zeggen dat enkele initiatiefnemers in 2019 een goede vooruitziende blik hebben gehad door een magnifiek sieraad aan te kopen…
Klik voor een kleine fotoreportage op deze link of op de link hieronder.

Meer informatie:


Het kruis werd op zondag 24 maart voorzien van een nieuw corpus