Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
advertentie
overlijdensberichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
Lennisheuvel 50
5281 LG Lennisheuvel

T. 0411 - 63 34 90
E. info@heilighartparochie.nl

A | A | A

nieuws

Alle zegen komt van boven

18-07-2019

Onthulling en inhuldiging van het kruisbeeld met corpus op de begraafplaats van de St.-Theresiakerk op 6 juli

Na de eucharistieviering op zaterdag 6 juli jl. vond op de begraafplaats van de parochie een bijzondere gebeurtenis plaats. Onder belangstelling van een groot aantal kerkgangers mocht pastor Harry van den Tillaart het kruisbeeld zegenen dat sinds kort de begraafplaats siert.

Chris Snik heeft het corpus na lang zoeken gevonden bij de kloosterorde van Joannes de Deo in Nuenen. Het was  een mooi Christusbeeld, maar jammer genoeg waren beide armen gebroken. "We hebben het toch meegenomen", vertelt Chris. Het was aanvankelijk de bedoeling dat het corpus zou dienen voor het kruis op de hoek Mijlstraat-Koevoortse weg, maar daarvoor was het te klein. 

Toen werd het idee geopperd om het op de begraafplaats een plek te geven. Maar dan moest er ook een kruis gemaakt worden. We kregen een bijdrage uit het wijkbudget, Paul Simons zette de armpjes er weer aan en Henk van de Sloot ging aan de slag. 
Dat alles in goede samenwerking met  Bart de Lange Interieurbouw uit Gemonde, Gerard Doggen en Gerard Eijkemans.

Nadat Henk voor zijn werk op passende wijze was beloond, werden alle aanwezigen naar de Uitwijk uitgenodigd voor een kop koffie of thee. Daar werd gretig gebruik van gemaakt want gedurende de ceremonie zijn ook alle aanwezigen royaal met hemelwater gezegend.

Van het gebeuren is een fotoreportage gemaakt. U kunt deze bekijken door op deze link te klikken of op de link hieronder. Veel kijkplezier...!

Meer informatie:


Terwijl de zegen ook 'van boven kwam' zegende pastor Harry van den Tillaart het nieuwe kruis met corpus