Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
A | A | A

nieuws

Communicanten stellen zich voor

27-06-2021

43 Communicanten uit Lennisheuvel en Boxtel hebben zich voorgesteld aan de parochie.

De Vieringen in de Sint Petrusbasiliek in Boxtel stonden dit weekend in het teken van de communievoorbereiding. Het waren Uitlegvieringen waarin steeds een ander groepje communicanten zich voorstelde. Communicanten uit Lennisheuvel en Boxtel. De Eucharistieviering werd steeds even stilgelegd. Op die momenten werd kort uitleg gegeven over wat er op dat moment in de Viering plaatsvond en wat de betekenis ervan is. Reuze interessant! 
Niet alleen de kinderen hebben veel nieuwe dingen gehoord en geleerd. Ook voor volwassenen werden raadsels ontsluierd. 

De 43 communicanten uit Lennisheuvel en Boxtel mochten naar voren komen om hun naam te noemen. Met hun kleurrijk versierde vlaggetjes in handen vertelden zij trots hoe ze heten. Daarna werden de vlaggetjes in de communiebomen gehangen. Zo kan iedereen zien wie er in september de Eerste Communie gaan doen. 

Pastoor Geertjan speelde speciaal voor de communicanten op zijn gitaar. Hij zong daar ook een lied bij 'God kent jou, (vanaf het begin)'. God kent je bij je naam. Hij houdt van je. En Hij is er voor je. Altijd. Om je te helpen. We zijn belangrijk voor God.

Vandaag geen preek maar een gesprekje met de kinderen. 
Stel je eens voor dat je helemaal alleen op een eiland zou zijn. Je had genoeg te eten en te drinken. Maar verder was er niemand. Zou je dan gelukkig zijn? (Nee!) Of heb je meer nodig? (Ja!) Je zou je alleen voelen. Het zou wel fijn zijn om vrienden, vriendinnen en familie bij je te hebben. Mensen die van jou houden. En van wie jij kunt houden. 

God kent je niet alleen bij je naam, Hij houdt ook van je. Hij wil graag heel dichtbij je zijn. Zo dichtbij zelfs, dat Hij zich zo klein maakt als een stukje brood. "Dat stukje brood," zegt Jezus, "dat ben Ik zelf. Ik wil als Levend Brood voor jullie zijn."

Zoals de motor van een auto benzine nodig heeft om te kunnen rijden, zo hebben wij voedsel nodig voor ons lichaam om bij te tanken. Eten en drinken om te kunnen leven. Dat is belangrijk. Maar we hebben ook ander voedsel nodig. Voedsel voor ons hart: Gods liefde, Gods kracht en Gods energie. Die geeft Jezus ons in het kleine stukje Brood in de Communie als wij Hem ontvangen. Hij maakt ons sterk, van binnenuit. 
Dat en nog veel meer hebben de kinderen vandaag geleerd in de Uitlegviering. De Viering waarin de communicanten zichzelf ook hebben gepresenteerd met het vertellen van hun naam.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de uitleg van een Viering? Via de link onder 'Meer informatie' kunt u de Uitlegviering van zondag 27 juni 2021 terugkijken.

Meer informatie:


Communiebomen met vrolijke vlaggetjes van communicanten
Doneer

Oktober = Mariamaand

Ook in oktober een extra bloemetje voor Maria

advertentie
overlijdensberichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
Lennisheuvel 50
5281 LG Lennisheuvel

T. 0411 - 63 34 90
E. info@heilighartparochie.nl