Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
A | A | A

nieuws

Communicanten weer bijeen

09-07-2021

De communicanten uit Lennisheuvel en Boxtel zijn weer bij elkaar gekomen.

Op vrijdag 9 juli was er weer een bijeenkomst voor de communicanten. Verspreid over twee bijeenkomsten kwamen zij samen in de basiliek. Binnen een bijeenkomst werkten ze in kleinere deelgroepjes. Op het programma stonden gebed, de Kruisweg en een kruisje knutselen.

Onder leiding van pastoor Geertjan en leden van de communiewerkgroep gingen de kinderen in deelgroepjes uiteen. Een groepje startte met een korte wandeling langs de Kruiswegstaties. Een tweede groepje begon bij het Mariabeeld met het thema gebed. En groepje drie ging knutselen. Na ca 20 minuten klonk de gong en was het tijd om te rouleren van thema.

De Kruisweg
Jezus is ook voor ons gestorven. Hij is niet dood gebleven: Jezus leeft! Ja, niet iedereen kan lezen en schrijven. Zeker honderden jaren geleden nog niet. En wat kun je dan beter doen dan het belangrijkste waargebeurde verhaal in schilderijen afbeelden?! Zo kan iedereen over het leven van Jezus horen én zien!

Gebed
Jezus wil graag je vriend zijn. Je mag Hem alles vragen en vertellen. Hij is er voor je. Of je nu vrolijk bent of verdrietig, bang of boos. Je bent welkom zoals je bent. Altijd! Dat praten met Jezus en het stil maken van binnen voor Hem, dat noemen we bidden. 
De kinderen werden uitgenodigd om voor iemand of iets te bidden. Allen maakten daar gebruik van. Want ook in ieder kinderhart leven vragen en wensen. Bij iedere intentie werd een kaarsje aangestoken. Het was een bijzonder moment zo in stilte met God en met elkaar.

Kruisje knutselen
Als creativiteit knutselden de communicanten een kruisje met Jezus erop. Een papieren kruis als ondergrond, 21 wasknijpers en lijm om alles te bevestigen waren hiervoor nodig. Dat en behendige kindervingers om alles in elkaar te zetten. Wat waren de kinderen trots op hún kruis met Jezus. Natuurlijk mochten de wasknijperkruisjes na afloop mee naar huis. En natuurlijk was er onder het knutselen ook even tijd voor een bekertje ranja en een lekker snoepje.

Het was weer een bijzondere middag zo met de kinderen bij elkaar. Vreugdevol, gezellig, boeiend en reuze interessant. De kinderen hebben Jezus beter leren kennen. En ze weten nu ook, dat je bij Jezus altijd welkom bent. En dat je mag zijn wie je bent!

De volgende ontmoeting is een Themaviering in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel op zondagmiddag 18 juli. Tot dan!


Communicanten hebben vragen en antwoorden bij het thema gebed
Doneer

Gem. Johannes XXIII

Steun Pierpaolo en Andrea

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
Lennisheuvel 50
5281 LG Lennisheuvel

T. 0411 - 63 34 90
E. info@heilighartparochie.nl