Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
A | A | A

nieuws

Communicanten klaar voor dé dag

25-09-2021

De laatste voorbereidingen voor de Communieviering

Op donderdag 23 september en vrijdag 24 september hebben alweer de laatste twee groepen communicanten geoefend voor hun Eerste Heilige Communie. En wat ging het fantastisch!

De kinderen begonnen met een uitleg over de Hostie, rondom het altaar. Wat is de Hostie nu eigenlijk? Of beter gezegd: Wie is de Hostie nu eigenlijk? En hoe kan het nu dat Jezus in zo'n klein stukje brood aanwezig kan zijn? Een mysterie. Maar... God voor God is niets onmogelijk. 
Ook zijn we van dichtbij wezen kijken bij het Tabernakel. Zeer bijzonder. Want daar mag je normaal gesproken niet zomaar komen. "Het huis, kluis," waar de Hosties bewaard blijven die over zijn na een Viering. Want Jezus bewaar je natuurlijk niet in een kast je boodschappen!

Nu de communicanten wisten wat en Wie de Hostie is, was het tijd om te oefenen voor de Communieviering. Iedereen had meerdere taakjes. Ze deden het vol trots en met veel plezier. En nog eens hartstikke keurig ook. Ook het oefenen hoe je ter Communie gaat ging de kinderen vlot af. Het was nu nog een gewoon stukje brood. Maar in de Communieviering bidt pastoor Geertjan speciale woorden. En dan is het echt Jezus!

Na het oefenen en zingen en klappen hebben we met z'n allen nog heerlijk in de tuin van de pastoor gevoetbald en gespeeld. Want dat was dik verdiend na zo hard je best gedaan te hebben!

Jongens en meiden, heel veel plezier gewenst bij jullie Eerste Heilige Communie!


De communicanten nemen een kijkje bij het Tabernakel
Doneer

Heilig Bloedprocessie

Doe mee en steun

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
Lennisheuvel 50
5281 LG Lennisheuvel

T. 0411 - 63 34 90
F. NL94 RABO 01 08 80 34 57
E. info@heilighartparochie.nl