Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Nieuwe website online

26-05-2015

A.s. zondag wordt een vijfling geboren…

Op zondag 31 mei wordt de nieuwe website van de Heilig Hartparochie gelanceerd. Dit gebeurt na afloop van de gezamenlijke eucharistieviering om ongeveer 11.30 uur in de Sint Petrusbasiliek in Boxtel. Dan is de website: www.heilighartparochie.nl een feit. Alle andere komen daarna te vervallen…

Aan de opbouw, de samenstelling en de vormgeving is in de afgelopen maanden hard gewerkt. De bouwer, Shout4Sites uit Liempde, kon pas beginnen toen het logo en het briefpapier waren ontworpen en vastgesteld. Het werken aan de nieuwe website in nauwe samenwerking met het redactieteam van de nieuwe parochie, was een intensief en tijdrovend proces. Uiteindelijk ziet de site dan a.s. zondag het levenslicht. Feitelijk niet één website maar een vijf-in-een! Eén hoofdwebsite van de parochie zelf en vier deelwebsites voor elke kerkdorp een. Feitelijk dus een vijfling waar we als parochie erg trots op zijn.

Via deze website(s) wordt u allerwegen op de hoogte gesteld van het wel en wee van de nieuwe Heilig Hartparochie en wat er allemaal mee samenhangt. Het bestuur heeft zich namelijk ten doel gesteld dat naast het feit dat de website informatief moet zijn, deze ook tot interactie moet uitnodigen. Doorsturen van gegevens, inbouwen van linken naar andere sites, doorlinken naar de Facebookpagina, opnemen van formulieren en filmpjes, vullen van databanken en archieven, koppelen van fotoalbums, aanhechten van documenten en downloads en de mogelijkheid tot deelname aan sociale media. Dit is een greep van de mogelijkheden. Daarnaast wil het bestuur transparant zijn: openheid betonen. Zowel in cijfers als in daden….

Wekelijks vindt u per kerkdorp de misintenties in een vaste rubriek. Ook de doop-, huwelijks- en overlijdensberichten worden steeds per kerkdorp weergegeven. De agenda hoort dan weer logisch bij de parochie zelf.
Nieuw en mooi is dat de parochie én de vier kerkdorpen allemaal een eigen nieuwspagina en onder meer eigen fotoalbums hebben. Daardoor kunnen ze toch een eigenheid zijn binnen de grote Heilig Hartgemeenschap. Eenheid in verscheidenheid is daarbij het uitgangspunt. Over de website en hoe deze is opgebouwd wordt u vanaf de eerste dag op de centrale nieuwspagina geïnformeerd. 

De ‘vulling’ van de website en de deelsites is echter nog niet compleet, deze moet groeien. Net als een echte vijfling krijgen ze alle evenveel zorg. Het is echter een hele klus om alles onderdelen op één moment af te hebben. Maar de website blijft groeien en zal in feite nooit echt klaar zijn. Voor suggesties en opmerkingen houden we ons graag aanbevolen.

Tot a.s. zondag 31 mei

om 10.30 uur in de Sint Petrusbasiliek!