Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Info-avond zeer gewaardeerd

25-06-2015

Informatieavond werd door parochianen zeer gewaardeerd!

Op woensdag 24 juni vond er een informatieavond plaats voor alle parochianen van de Heilig Hartparochie. Deze was in gemeenschapshuis ‘De Walnoot’ in Boxtel en werd goed bezocht. Ongeveer 70 parochianen waren uit alle kerkdorpen van de parochie naar Boxtel getogen om vanaf 19.30 een rijk gevulde en gevarieerde avond bij te wonen. 

Na een welkom aan de deur door pastoor Jacques Grubben en aansluitend een kop koffie verwelkomde de vicevoorzitter Jos Polman alle aanwezigen. Hij memoreerde dat het bestuur beloofd heeft jaarlijks uitleg te geven en verantwoording af te leggen over het gevoerde en te voeren beleid. ‘En dat gaan we vanavond volop doen’, aldus Jos, ‘en dat onder het motto:  Groeien in geloof, geloven in groei‘. 

Na deze warme woorden stelden de bestuursleden en de leden van het Contactberaad zich persoonlijk voor. Ieder deed dat op zijn eigen wijze en dat werd zeer gewaardeerd. Daarna presenteerden de kartrekkers/voorzitters van de bestuurscommissies in een notendop het gevoerde beleid en schetsten ze de voornemens voor het komende halfjaar. Ook deze korte sessies werden met grote belangstelling gevolgd en velen zaten op het puntje van de stoel.

Na de pauze presenteerde de penningmeester, Marina Heesen, de concept jaarrekeningen van de voormalige parochies en lichtte deze op meerdere punten toe. Ook een verzamelde jaarrekening van de Heilig Hartparochie, feitelijk die van de voormalige 4 BELL-parochies, werd in relatie met de begroting voor 2015 van een toelichting voorzien. ‘We zien het gezamenlijke verlies met ongeveer een ton slinken en willen dit in 2016 als het even mogelijk is terugbrengen naar nul. En dat komt er ook ruimte voor nieuw beleid: niet alleen in 'stenen' maar vooral ook in mensen…’

Aansluitend presenteerde Jo Custers de nieuwe website. Hij begeleidde alle aanwezigen door de nieuwe website en liet alle mogelijkheden ervan zien. ‘En dat zijn er heel veel’, aldus Jo, ‘en die kunnen we in een kwartier niet allemaal uitgebreid laten zien.’ Een uitnodiging om er thuis flink mee aan de slag te gaan. Dus kies voor www.heilighartparochie.nl of ga naar de Facebookpagina.       

In de vragenronde kwamen enkele belangrijke zaken aan de orde zoals de voortgang met de verkoop van de voormalige H. Hartkerk. De vicevoorzitter schetste het zorgvuldige afwegingsproces en kon meedelen dat einde juni een eindrapport door ingehuurde deskundigen wordt gepresenteerd. 
Ook vragen over de 5 begraafplaatsen, de mooie ramen van de basiliek en de inhoud van vieringen werden op een bevredigende wijze beantwoord. ‘We doen wat mogelijk is binnen de regels van het Bisdom’, aldus Jacques’ antwoord op enkele vragen en suggesties.

Na een slotwoord en gebed werd het formele gedeelte afgesloten. Maar niet nadat het bestuur een stevig applaus, voorafgegaan door vriendelijke dankwoorden, in ontvangst had mogen nemen. Daar was het bestuur blij mee, want het zijn ook mensen van vlees en bloed. Na afloop werd er onder het genot van een drankje gezellig nagepraat.

De diapresentatie van de hele avond is opgenomen onder de paragraaf ‘Documenten’ in het hoofdstuk ‘Bestuur’. De jaarcijfers volgende in een later stadium als deze door het bestuur zijn vastgesteld. Een fotoreportage volgt zo snel mogelijk… 

Meer informatie: