Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Letse band Ex Animo

01-07-2015

Praise & workship-avond in Boxtel 

Op donderdag 16 juli vindt er een praise & workship-avond plaats in Boxtel met de Letse band Ex Animo. Er zullen getuigenissen worden gegeven en er is ruimte voor muziek, stilte en gebed. Ben je benieuwd, lees dan vooral verder… en kom eens kijken…
Datum: 16 juli, tijd: 19.00-21.30 uur; plaats: Sint Petrusbasiliek

In de zomer van 2009 werd door twee jonge Nederlandse priesters de basis gelegd van wat in de jaren daarna zou uitgroeien tot een echte missie: een oecumenische uitwisseling tussen Nederlandse en Letse jongeren op het gebied van geloof en cultuur. Verschillende groepen jongeren zijn in de loop der jaren bij elkaar ‘op bezoek’ geweest en intussen is er ook een vaste plek voor de uitwisseling van de jongeren ingericht: The House of Unity in Riga (meer informatie op: www.pastoorke.nl en dit filmpje. Dit huis, midden in de hoofdstad van Letland, Riga, wordt regelmatig door jongeren bezocht voor gebed en zang, workshops en lering, maar ook ontmoeting en gezelligheid. Tegen deze achtergrond zijn er goede contacten ontstaan met zowel het Lutheraanse (o.a. regionale Taizé-ontmoeting, september 2014, Riga) als het RK jongerencentrum en met de band Ex Animo. Meer informatie hierover vind je op Facebook. 

De band trekt samen met een groep jongeren en in lijn met de aansporing van Paus Franciscus, in de maand juli door een aantal landen van Europa om getuige te zijn van het prachtige christelijke geloof dat wij met elkaar delen! 
Ofwel: een unieke kans om hen te ontmoeten…