Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Kinderen gaan bidden

16-09-2015

Kinderen bidden voor oorlogskinderen

Één miljoen kinderen gaan samen in gebed voor vrijheid en vrede samen met Maria, de moeder van God.Dit is de visie die we op 18 oktober om 09.00 uur willen verwezenlijken
 
Het centrale comité van de Venezolaanse katholieke kerk nodigt u uit om aan dit idee deel te nemen. Het idee ontstond in 2005 in Caracas: 1.000.000 kinderen over de hele wereld te verenigen om een rozenkrans te bidden met Maria, de Moeder van God. 

Het is de centrale wens van het initiatief om de kinderen bewust te maken van de noodzakelijkheid en de hulp van het gebed. Het gebed draagt bij aan de innerlijke vrede van iedere afzonderlijke mens, aan eenheid en vrede in families, in ons land en over de hele wereld. De rozenkrans werd door Johannes Paulus II voorgesteld als gebed van de vrede: “Ik vertrouw vandaag op de werkzaamheid van dit gebed als bron van vrede in de wereld en in de families.” 
Voor deze actie hoeven de kinderen niet te reizen en er zijn geen kosten aan verbonden. Het gaat eenvoudig om het bidden van de rozenkrans in de klaslokalen van de scholieren op 18 oktober om 09.00 uur ’s ochtends. 

Uw hulp is noodzakelijk en belangrijk voor dit project. Zonder uw hulp kan de visie niet worden verwezenlijkt. Het is de moeite waard, denk toch aan het ruimdenkende antwoord van Jezus en Maria in afzonderlijke gebeden. Des te groter wordt het, wanneer zo’n groot aantal kinderen geestelijk is verenigd. 

We ontvingen talrijke getuigenissen als antwoord op het project van vorig jaar. Ze getuigen van de vreugde bij de kinderen en de diepe indruk bij diegenen die hebben meegeholpen in de duizenden klassen en groepen die afgelopen jaar in Venezuela en over de hele wereld hebben meegebeden. 

Om de visie om te kunnen zetten, hebben we uw hulp nodig, indien u wilt meedoen, kunt u contact opnemen met ons. 

Ga met ons mee! Doe mee!

www.million-kinder-beten.net 
E-mail: miokids@gmail.com

Zie ook de link in het hoofdstuk 'Diaconie' onder aan op de paragraaf 'MOV'