Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Jesus Christ in Concert

18-10-2015

Jesus Christ in Concert: om kippenvel van te krijgen

Jesus Christ Superstar, wie kent deze musical niet. Een musical over de laatste maanden en dagen voor het sterven van Jezus Christus. Deze musical wordt onder de titel: ‘Jesus Christ in Concert’ in maart 2016 in Boxtel opgevoerd. In de voormalige H. Hartkerk die daarvoor uitermate geschikt is. 

’De kogel is spreekwoordelijk door de kerk’, aldus een blije en tevreden pastoor Jacques Grubben. ‘op 18, 19 en 20 maart 2016 wordt de musical Jesus Christ in Concert door Boxtelse artiesten, zangers en vrijwilligers in de voormalige H. Hartkerk opgevoerd. Ze worden door professionals begeleid. Een prestatie van formaat.’ Ook gaf hij aan dat er bij voldoende belangstelling misschien nog enkele voorstellingen aan kunnen worden toegevoegd. Zijn woorden werden gretig onderstreept door Roeland Heesbeen, de initiatiefnemer en leider van het hele project.  

Het definitief besluit tot doorgaan van de musical werd op woensdagavond 14 oktober jl. door de werkgroep genomen. Dit kon omdat er zich royale sponsors hebben aangemeld: de Gemeente Boxtel, de Rabobank Hart van de Meierij en het Prins Bernhard Cultuurfonds. ‘Fantastisch’, aldus de kartrekker van het hele project. ‘En het geweldige is dat er een anonieme sponsor is die alle risico’s van het musicalproject afdekt; hij staat garant! We kunnen vanaf nu dus flink aan de gang….’’

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. De casting van de zangers, zangeressen en acteurs is volop aan de gang. Een aantal is al een rol toebedeeld en elke woensdagavond wordt er voortaan gerepeteerd. Fenne van Wuijtswinkel zal de rol van Maria gaan vertolken. ‘Ik hoorde ze zingen’, zegt Jacques enthousiast, ‘om kippenvel van te krijgen.

In de komende maanden houden we u ook via deze website op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en andere nieuwtjes. Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer, waar en hoe de kaartverkoop van start gaat. De Heilig Hartparochie heeft weer iets om naar toe te leven én om trots op te zijn…


Een impressie van een eerdere uitvoering van Jesus Christ in Concert