Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Overweldigend, meeslepend: super!

19-03-2016

Boxtelse artiesten leveren een waar kunststuk af…

De verwachtingen waren door de vooraf ontvangen reacties hoog gespannen. Maar deze werden verre overtroffen. De 34 acteurs/zangers sleepten op zaterdagavond de alweer ruim 400 bezoekers volledig mee in het bekende verhaal van Jesus Christ Superstar. De performance was af: alles klopte. Er waren uitstekende acteurs en hoofdrolspelers, 30 extra zangers en 35 kinderen. En natuurlijk het achtkoppige orkest dat vanuit de achtergrond feilloos elk lied professioneel begeleidde. En dat allemaal in de ambiance van de voormalige Heilig Hartkerk. 

Het was een waar genoegen om als gast in de voormalige kerk op een mooie plek te zitten. Het hele schouwspel te bekijken en te genieten van de mooie musicalliederen uit de zeventiger jaren van de vorige eeuw. De temperatuur in het gebouw was heel aangenaam en het kerkgebouw was fantastisch aangekleed én uitgelicht. Vooral dat laatste gaf extra mooie effecten tegen de muren en het prachtige plafond van de kerk. En niet te vergeten 'ons eigen kruis'. Een genot om naar te kijken; in een schouwburg kan het niet beter.

De musical zelf werd feilloos ten tonele gebracht. De hoofdrolspelers stalen de show. Maarten Melis als Jezus, Sjef Kuijpers als Judas en Fenne van Wuijtswinkel als Maria Magdalena. Maar alle andere artiesten waren perfect en nadrukkelijk aanwezig. Ze waren prima op elkaar ingespeeld en gingen volledig in hun rol op: ware professionals! Er werd heel goed gezongen en dat in een gebouw waarvan de akoestiek nooit een probleem is geweest. Het publiek genoot zichtbaar en telkens na een bekend nummer klonk een verdiend applaus. Dat hoort ook zo...

Ook een compliment aan de verdere organisatie: de catering, de toiletten, de garderobe, de veiligheidsmaatregelen, de kaartverkoop, de Pr en noem maar op. Chapeau.

Morgenmiddag is de vierde en laatste voorstelling, deze begint om 15.00 uur. Zorg dat je op tijd in de kerk bent want de plaatsen zijn binnen de gekleurde vakken naar eigen keuze.

De Stuurgroep bestaande uit Jacques Grubben, Paul van Alphen, Sanne de Koning, Corrie Terlouw en Roeland Heesbeen, is in het voorjaar van 2015 de uitdaging aangegaan. Ze maakten een goede keus: het werd een groot succes. Hulde en dank aan de initiatiefnemers. 


Een groot deel van de cast...