Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Geen verdeeldheid maar eenheid

14-05-2016

Eenheid

Vanochtend heeft Mgr. Gerard de Korte als 17e bisschop van 's-Hertogenbosch bezit genomen van de bisschopszetel. In zijn preek herhaalde en benadrukte hij onder meer de oproep van zijn voorganger Mgr. Antoon Hurkmans om de verdeeldheid in het bisdom te overwinnen.

"Geen verdeeldheid, maar onderlinge verbondenheid en liefde moeten ons bisdom bepalen", aldus Mgr. De Korte.

In een van zijn laatste bijdragen voor de Nieuwsbrief van het bisdom schreef Mgr. Hurkmans: “Ik bid en hoop dat de verdeeldheid in ons bisdom overwonnen kan worden. Dat er tussen hen, die mensen in hun dagelijks leven en geloven bijstaan, én hen, die in dienst staan om meer de grote lijn te behoeden, innerlijke verbondenheid is. (...) Wij willen toch allen katholiek zijn en wij oriënteren ons toch allen op paus Franciscus. Dit hoort bij onze katholieke identiteit."

De nieuwe bisschop pleitte eveneens voor een hartelijke Kerk die mensen uitnodigt om te geloven in de verrezen Heer en neem uw verantwoordelijkheid als gedoopte...

Al met een prachtige en stemmige viering waarin velen getuige waren van een bisschop die er duidelijk zin in heeft en van helderheid houdt. Wees welkom Mgr. Gerard de Korte!


Op weg naar een feestelijke viering...