Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

In en om de torens: mei

15-05-2016

Op donderdag 12 mei jl. vond de vijfde vergadering van het bestuur van de Heilig Hartparochie van dit jaar plaats. Naast een aantal huishoudelijke aangelegenheden werden de volgende zaken besproken en/of besloten. 

Aanbrengen van antennes Tele2
In de kerktoren van Liempde worden enkele antennes van Tele2 gemonteerd. Dit gebeurt in de week van 25 mei tot en met 2 juni a.s. Deze worden in de galmborden ingepast. Andere galmborden worden gerenoveerd. Alle werkzaamheden gebeuren volgens de wettelijke voorschriften. Het bestuur ontvangt een adequate vergoeding. Voor meer informatie, zie de deelwebsite van Liempde.

Algemene informatieavond
Op woensdag 1 juni organiseert het bestuur een informatieavond in gemeenschapshuis De Walnoot in Boxtel. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de grote zaal. Op deze avond wordt verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid, worden de jaarcijfers van 2015 gepresenteerd, die van het eerste kwartaal van 2016 en is er een uiteenzetting over ‘belastingvrij schenken’. Ook wordt verteld waar de inventaris van de H. Hartkerk naartoe gaat. Het programma volgt op deze website.

Bezoek ‘installatie’ Mgr. De Korte
Een delegatie van het bestuur van de Heilig Hartparochie heeft acte de présence gegeven bij de installatie, de ‘inbezitneming van de zetel’ van onze nieuwe bisschop, Mgr. De Korte. Het was een prachtige en goed verzorgde gebeurtenis. In die pontificale eucharistieviering werd ook afscheid genomen van (nu) emeritus bisschop Mgr. Hurkmans. Hij werd op een hartelijke wijze bedankt.
Op maandag 27 juni heeft een delegatie van het bestuur een persoonlijk gesprek met de nieuwe bisschop.

Keuze voor een eigen Heilig Hartspeld
Het bestuur heeft ervoor gekozen om vrijwilligers die een enorme staat van dienst hebben te kunnen onderscheiden met een nieuwe, eigen speld: de Heilig Hartspeld. Het conceptontwerp is gereed, de offerte is goedgekeurd en de spelden worden besteld. Het bestuur vertrouwt erop in het najaar al de eerste Heilig Hartspelden te mogen uitreiken.

Financiële zaken
Het bestuur heeft inmiddels met drie van de vier contactgroepen het allesomvattende financieel document toegelicht en besproken. De laatste afspraak is gemaakt. In dat document zijn nagenoeg alle zaken met betrekking tot de financiën op elkaar afgestemd en zijn de uitgangspunten en werkwijzen geharmoniseerd.

Actie Kerkbalans 2016
De Actie Kerkbalans is in januari stevig aangezet en dat met een Heilig Hartpotlood als trigger. Op dit ogenblik zijn de opbrengsten van de eerste 4 maanden bekend. Het resultaat is iets minder dan verleden jaar maar een verwachte, forsere teruggang is dit jaar gestuit. Daar zijn we blij mee…

Stichting Restauratie Kerkorgel Liempde (SRKL)
Het bestuur van deze stichting heeft de restauratie van het Franssen-kerkorgel geheel voor zijn rekening genomen. Dat hebben ze fantastisch gedaan met veel inzet en een sluitend dekkingsplan. Nadat de laatste fondsen hun geld hadden overgemaakt werd het eindoverzicht van de financiën aan het bestuur van de parochie aangeboden. Dit overzicht is goedgekeurd en het bestuur van de SRKL is daarmee gedechargeerd. Veel dank aan de leden van de SRKL en alle extra helpende vrijwilligers...

Verkoop onroerend goed van de parochie
Zoals u weet hebben we enkele onroerend goedzaken in de verkoop, onder andere de voormalige H. Hartkerk in Boxtel. De verkoop van alle zaken is gestaag én voortvarend opgepakt. Geleidelijk aan zetten we goede stappen in dit proces. In deze vergadering heeft de makelaar ons de laatste stand van zaken uiteen gezet. Op basis daarvan zijn verdere besluiten genomen.

Warmte- en koude-isolatie in het Pastoraal Centrum
Het bestuur heeft na gedegen onderzoek besloten om warmte- en koude-isolatiemaatregelen bij en/of aan het Pastoraal Centrum te nemen. Met de daartoe op tafel liggende offertes is in gestemd. Nu wordt de uitvoering ter hand genomen.

‘Reglement Begraafplaatsen Heilig Hartparochie’
Het ‘Reglement Begraafplaatsen Heilig Hartparochie’, geldend voor de vijf begraafplaatsen van de Heilig Hartparochie, is in deze vergadering vastgesteld. Dit reglement treedt per 1 juli 2016 in werking als de goedkeuring van het Bisdom is verkregen.

‘Tarieven van de Begraafplaatsen van de Heilig Hartparochie’
De ‘Tarieven van de Begraafplaatsen van de Heilig Hartparochie’, inclusief overgangsregelingen, zijn eveneens vastgesteld. Hierin is dus een royale overgangsregeling opgenomen. De eerste reeks tarieven zijn ook per 1 juli 2016 van kracht. In 2018, dus na twee jaar, worden deze tarieven op basis van ontwikkelingen binnen ‘de sector’ geëvalueerd

‘Visualisatie Sint-Petrusbasiliek’
Het bestuur werkt mee aan het educatief project: ‘Visualisatie Sint-Petrusbasiliek’. Het betreft een audiovisueel project voor jongeren van 4-18 jaar uit Boxtel en omgeving. Het project wordt door het bestuur met een gift ondersteund.


Deze keer enkele belangrijke besluiten genomen...