Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Heilig Bloedprocessie zondag 22 mei

16-05-2016

Vlaamse vendeliers in Heilig Bloedprocessie

Op zondag 22 mei trekt weer de Heilig Bloedprocessie door Boxtel. Dit jaar is er iets extra's: de zogeheten Gelmelzwaaiers uit Hoogstraten zijn te gast. Zij lopen niet alleen mee in de kleurrijke stoet maar verzorgen na afloop ook een demonstratie op de Markt. De H. Mis in de Sint-Petrusbasiliek begint om 10.30 uur, de autozegening om 11.30 uur en de processie om 15.00 uur.

Het programma van deze dag is als volgt:
  • 10.30 uur: Eucharistieviering in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel. Met medewerking van het Perosi projectkoor en het St. Petruskoor onder leiding van Kees Doevendans, organist Tommy van Doorn en het Gilde St. Barbara en St. Joris.
  • 11.30 uur: Autozegening op de Markt; dit kan tot 12.30 uur.
  • 15.00 uur: Uittrekken van de Heilig Bloedprocessie. Intentie van de processie: voor onze nieuwe bisschop Mgr. De Korte, voor zegen, inspiratie en moed om nieuwe wegen durven te bewandelen ten bate van ons bisdom. De burgemeester en Schepenen van Hoogstraten zullen aan de processie deelnemen. Ook de wereldberoemde Gelmelzwaaiers uit Hoogstraten zullen aan de Boxtelse processie deelnemen.
  • 16.15 uur: Slotplechtigheid in de Sint Petrusbasiliek. Met medewerking van het seniorenorkest Buchestelle en orgelspel door Tommy van Doorn.
We vertrouwen erop dat we dit jaar goed weer hebben. In geval van slecht weer gaat de processie niet door en is er om 15.30 uur een plechtige bijeenkomst in de basiliek. U bent van harte uitgenodigd om mee te doen: zelf mee te lopen, de H. Mis te bezoeken of aandacht te geven aan de processie. 


De processie in eerdere jaren (2014)