Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

In en om de torens: juni

03-06-2016

Op donderdag 2 juni jl. vond de zesde vergadering van het bestuur van de Heilig Hartparochie van dit jaar plaats. Naast een aantal huishoudelijke aangelegenheden werden de volgende zaken besproken en/of besloten. 

Monumentendag 2016
Op zondag 11 september a.s. zullen er in het kader van Open Monumentendag 2016 activiteiten plaatsvinden in de Sint-Petrusbasiliek. Ook de andere kerken zullen indien mogelijk worden opengesteld.

Algemene informatieavond
Deze was op woensdag 1 juni jl. en werd weer goed bezocht: circa 65 parochianen. De avond verliep goed en de waardering van de aanwezigen was hoog. We gaan ook de komende jaren deze informatieavond organiseren. De presentatie hangt aan de website en er zullen ook kopieën in de 4 kerken worden gelegd. 

Bisschop Mgr. De Korte op de spirituele avond
Bisschop Mgr. Gerard de Korte is de spreker tijdens de spirituele avond op woensdag 23 november a.s. Deze avond wordt in de komende weken verder voorbereid. U hoort ervan.

Nieuw kopieerapparaat
Het oude en versleten stencilapparaat wordt vervangen door een nieuw kopieerapparaat met veel extra mogelijkheden en het is veel gemakkelijker om te bedienen. Bijkomend voordeel is dat dit sowieso een grote kostenbesparing met zich meebrengt. Het maken van kopieën en drukwerk binnen de hele parochie is inmiddels ook in beeld gebracht en wordt in de volgende vergadering besproken. 

De Sint-Petrusbasiliek als kerkgebouw
Er is onder meer gesproken over de rondleidingen, het beheer van de basiliek en de restauratie van het carillon. Voor de verdere uitvoering zijn en/of worden werkgroepen ingesteld die de afgesproken zaken gaan uitvoeren. Het bestuur zet alles op alles om nog dit jaar het carillon te laten restaureren.

Vastgoedbeheer
De actuele stand van zaken van de voorgenomen verkopen is besproken. Deze kunt u ook vinden op de diapresentatie van de informatieavond. Zie het eerdere artikel op deze website.