Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Hans de Visser naar Boxtel

04-07-2016

Pater Hans de Visser voelt zich thuis in Boxtel… 

‘Ik ga over niet al te lange tijd verhuizen naar Boxtel, want in Boxtel voel ik me thuis. Daar ben ik actief in de Heemkundekring maar vooral ook in de Heilig Hartparochie’, aldus Pater Hans de Visser in een interview met Josephine, werkzaam bij Omroep Dommelland. ‘Ik wil een compliment maken naar het bestuur van de Heilig Hartparochie over hoe open en transparant ze zijn, ook over de financiën en welk werk er allemaal wordt verzet…’

‘Wij, Kapucijnen, worden steeds kleiner in aantal en de vergrijzing slaat flink toe. Over één, hooguit twee jaren vertrekken wij uit 's-Hertogenbosch. Ons klooster in Den Bosch is gekocht door de Franciscanen. 
De meeste kapucijnen die hier nu nog in Den Bosch wonen, gaan naar ons klooster in Tilburg. Dat is dan nog het enige klooster in Nederland waar Kapucijnen wonen. Het is ons klooster-verzorgingshuis.’ Vertelt Hans, alles bedachtzaam formulerend. 

‘Ik voel mij nog te gezond om daar nu al heen te gaan. Ik wil graag nog enige tijd werkzaam zijn in Boxtel, waar ik vele mensen ken. Zolang als mijn gezondheid dat toestaat. Zowel in de parochie als in de heemkundekring ben ik nog actief en daaraan beleef ik veel plezier. Ik trek in Boxtel op met diverse personen. Als ik door Boxtel loop zeg ik iedereen goedendag want ik wil wel die band graag behouden...’ 

Wanneer ik precies naar Boxtel ga is nog niet helemaal bekend. Dat gebeurt zodra een appartement mij ter beschikking wordt gesteld. Het is een appartement in de flat met de naam ‘Molenhof’. Ik verheug me erop mijn intrek te nemen…’ 

Pater Hans de Visser is al geruime tijd actief voor de Heemkundekring van Boxtel. Maar ook, en dat is zeker zo belangrijk, actief voor de Heilig Hartparochie. Wekelijks verzorgt hij eucharistievieringen in een van de vier kerkdorpen van de parochie en neemt hij deel aan veel parochieactiviteiten. En dat vindt hij leuk om te doen, maar wij op. Zijn vieringen en vooral ook zijn overwegingen worden zeer gewaardeerd. En dat is ook de mening van het parochiebestuur!

Beste Hans, je blijft nog jaren welkom als priesterassistent in onze parochie en bovenal om in ons mooie Boxtel te komen wonen: weest welkom!
Waarom Hans naar Boxtel komt en wat hem allemaal beweegt kunt u vernemen in een interview dat Josephine van Omroep Dommelland met hem had. KLIK op de onderstaande LINK en kijk en luister naar het interview.

Meer informatie:


Pater Hans de Visser: altijd geïnteresseerd en altijd bezig