Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Heilig Hartspeld: uniek

06-07-2016

In het najaar worden de eerste Heilig Hartspelden uitgereikt

Het bestuur van de Heilig Hartparochie heeft besloten om naast een aantal al bekende onderscheidingen een eigen Heilig Hartspeld in te stellen. Deze is voor vrijwilligers van de parochie bedoeld die zich al geruime tijd hebben ingezet voor de parochie of de voorlopers ervan. Ze kunnen ook worden uitgereikt aan vrijwilligers die zich op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt. 

Met de instelling van de Heilig Hartspeld komt er ook een waardering voor vrijwilligers van de parochie die bijvoorbeeld niet bij een parochieel koor zijn. Daar bestaat al een onderscheiding voor. Het is de bedoeling dat de nieuw ingestelde Heilig Hartspeld in geval van een jubileum wordt uitgereikt: 25 jaar (brons), 40 jaar (zilver) en 50 jaar (verguld). Daarnaast kan hij worden uitgereikt bij uitzonderlijk verdiensten voor de parochie. Voor dit laatste is een aantal criteria ontwikkeld. Het parochiebestuur besluit uiteindelijk tot een al of niet toekenning van een Heilig Hartspeld. 

Om de jubilea in beeld te brengen wordt u in de komende weken of meteen na de zomervakantie schriftelijk door de contactgroep van uw kerkdorp benaderd. Aan u wordt gevraagd aan te geven wanneer u als vrijwilliger voor de parochie bent begonnen en wat u zoals heeft gedaan. 
Op deze wijze krijgt het parochiebestuur een degelijk en goed overzicht van alle inzet van de bijna 500 vrijwilligers van de Heilig Hartparochie.
De speld wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015 uitgereikt mits er nog niet op een andere wijze door het bestuur of door de betreffende contactgroep aandacht aan een jubileum is geschonken.

Het bestuur is voornemens de eerste Heilig Hartspelden in het najaar uit te reiken tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten. Deze vormen dan de slagroom op de taart van veel vrijwilligers die zich vaak dag en nacht voor de parochie inzetten. 


Dit logo vormt de basis van de nieuwe Heilig Hartspeld