Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Missie Verkeersmiddelen Actie

17-08-2016

Je leven is alleen waardevol als je betrokken bent bij anderen

In het weekend van 27 en 28 augustus is het weer MIVA-weekend. Dan wordt er aandacht besteed aan de Missie Verkeersmiddelen Actie. Deze keer staat de palliatieve zorg in de schijnwerpers. Deze keer niet in Nederland maar in India. In de vieringen van dat weekend vertelt de Werkgroep MOV, Missie Ontwikkeling en Vrede, meer over het project in India. In die vieringen wordt dan een tweede collecte gehouden voor dit doel. 

Palliatieve zorg is in India niet vanzelfsprekend. Zeker voor de allerarmsten is deze zorg niet beschikbaar. Gelukkig zorgt een Indiase Katholieke gezondheidsorganisatie ervoor dat dit gaat veranderen. Zij is gestart met het opzetten  van palliatieve centra in India. Broeder Jotish leidt één van de palliatieve centra, in het binnenland van India.

Broeder Jotish
Broeder Jotish zet zich al sinds 2002 in voor de meest kwetsbare mensen in India. Hij heeft dan ook een duidelijke bestemming in zijn leven: 'Je leven is alleen waardevol als je betrokken bent bij anderen, zonder er iets voor terug te vragen. Want de mens is het grootste geschenk van god en om voor mensen te mogen zorgen die in hun laatste levensfase zijn, is heel bijzonder. Want elk mens is het waard'.

Wat een bijzondere  man en wat bijzonder om te zien hoe deze man zich inzet voor zijn mensen,  en hoe waardevol de zorg is die hier wordt geboden.


Je leven is alleen waardevol als je betrokken bent bij anderen