Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Inloopmiddag Kom en Zie

12-09-2016

Vindt u het geloof ook van belang voor de opvoeding van uw kind? 
dan bent u van harte welkom op onze inloopmiddag! 

Op donderdagmiddag 22 september vindt er van 15.30 tot 17.00 uur een inloopmiddag plaats om u en uw kinderen kennis te laten maken met ‘Kom en Zie’. 

Wat is dat? Graag vertellen wij u meer in een persoonlijke ontmoeting. Bent u toch al een beetje nieuwsgierig geworden? Hieronder vindt u alvast een voorzet.
 
‘Kom en Zie’: Kinderen weten zich verbonden met de Kerk
De bedoeling van ‘Kom en Zie’ is op om de kinderen vooral in de periode tussen de Eerste Communie en het Vormsel, maar dat kan ook eerder, meer vertrouwd te maken met ons prachtige geloof... 
Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het bevattingsvermogen en de leefwereld van de kinderen. In de praktijk betekent dit, dat er in de bijeenkomsten naast een inhoudelijk onderdeel - een Bijbelverhaal - veel ruimte is voor een speelse verwerking door middel van zingen, spelen, knutselen. 
Ook is er altijd vooraf een soort ‘Keek op de week’ waarin kinderen hun verhaal kwijt kunnen over wat ze hebben meegemaakt… En we beginnen en eindigen natuurlijk met een kort gebedsmoment, dat is bidden met eigen woorden.

‘Kom en Zie’: Twee keer in de maand een bijeenkomst
We streven er naar om regelmatig samen te komen dat wil zeggen twee keer per maand. Op de tweede en vierde donderdagmiddag vindt er van 15.30 tot en met 17.00 uur een bijeenkomst plaats op de zolder in het Koetshuis, tegenover de pastorie. De meeste kinderen die deelnemen aan de groep van ‘Kom en zie’ zijn of vinden het fijn om betrokken te zijn bij de gezinsvieringen die gemiddeld eens in de twee maanden plaatsvinden op zaterdagavond om 19.00 uur in de Sint Petrusbasiliek…

We ontmoeten u graag op donderdag 22 september a.s. van 15.30 tot 17.00 uur op de zolder van het Koetshuis, dat zich tegenover de pastorie - Duinendaal 2 te Boxtel – bevindt! Van harte welkom!

● Werkgroep ‘Kom en Zie
Informatie:  pastoor Jacques Grubben
Per e-mail:   info@heilighartparochie.nl 
Telefoon:      0411 - 67 22 15