Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Prachtige bedevaart naar Kevelaer

13-09-2016

Gesterkt en bemoedigd

Gisteravond rond de klok van 21.00 uur stapten zo'n zeventig parochianen, pelgrims, vermoeid maar voldaan in Liempde en Boxtel uit de bus. De bedevaart naar Kevelaer, een prachtige dag, was ten einde... en is zeker voor herhaling vatbaar!

Het was allemaal begonnen tussen 8.00 en 9.00 uur toen jongere en oudere bedevaarders, goed gemutst en onder een stralende hemel de bus in waren gestapt om samen met Maria op weg te gaan naar Kevelaer. 
De reis verliep al biddend en pratend zeer voorspoedig alleen de wandeltocht naar het heiligdom was mede door het warme weer, voor velen te zwaar en te lang. Nadat de bedevaartskaars was gezegend werd deze al zingend naar de Kaarsenkapel gebracht alwaar er kort werd gebeden en we in stilte mochten zijn bij God. Daarna volgde een stemmige heilige Mis in de basiliek tijdens welke er niet alleen prachtig gebeden en gezongen werd maar ook al persoonlijke intenties, op voorspraak van Maria, bij God konden worden gebracht...

Na de plechtige zegen was er volop gelegenheid om te ontspannen, van een lunch te genieten, te winkelen of gewoon wat te kletsen... En natuurlijk was er ook voldoende ruimte om al dan niet in de stilte te bidden en te genieten van de aanwezigheid van OLV Heer in de Aanbiddingskapel. 
Rond de klok van 15.00 uur baden we afwisselend samen de Kruisweg en tja, toen was het afscheid van deze prachtige plek al weer bijna daar. Een 'kort' drankje, nog even een cadeautje kopen of gewoon even wat rondlopen en of een kaarsje opsteken om daarna gemoedelijk samen naar onze bus te wandelen, die gelukkig wat dichterbij stond...

Daarna gingen we op weg naar Schaik al waar ons een heerlijk maal wachtte. Wat was het gezellig en wat smaakte het eten goed. Vermoeid, voldaan en met enige weemoed werd uiteindelijk de reis naar huis aanvaard. Tot een volgende keer!
Klik op onderstaande link voor een fotoreportage, of klik op deze link.

Meer informatie:


De kaars wordt gezegend...