Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

In en om de torens: oktober

09-10-2016

Op donderdag 6 oktober jl. vond de negende vergadering van het bestuur van de Heilig Hartparochie van dit jaar plaats. Naast een aantal huishoudelijke aangelegenheden werden de volgende zaken besproken en/of besloten. 

Opstellen van een Arbobeleidsplan
Er is door het bestuur een ad hocwerkgroep ingesteld die tot taak heeft een Arbobeleidsplan voor de hele Heilig Hartparochie op te stellen. Vanuit dit plan wordt dan vervolgens een Plan van Aanpak samengesteld op basis waarvan al dan niet actie kan worden ondernomen. 

Afscheid voormalig medewerkster Riet van Vucht
Mevrouw Riet van Vucht is onlangs met pensioen gegaan. Op zondag 30 oktober a.s. staan we daar met het bestuur en een aantal direct betrokkenen bij stil. De bijeenkomst vindt in het Pastoraal Centrum plaats en is van 12.00-14.00 uur. Betrokkenen worden persoonlijk uitgenodigd.

Werkgroep Actie Kerkbalans (voorheen gezinsbijdrage)
Deze werkgroep is definitief bemenst en is begonnen met de werkzaamheden. Als eerste wordt een herinneringsronde voor de Actie Kerkbalans 2016 georganiseerd. Deze actie is in het weekend van 4, 5 en 6 november 2016. Alle parochianen ontvangen dan een uitnodiging om hun ‘contributie’ in de vorm van een bijdrage aan de parochie over te maken. 

(Groot) onderhoudsplan kerken
De Commissie Vastgoed heeft de opdracht op zich genomen om een onderhoudsplan voor alle kerken op te stellen. Grote, maar vooral ook kleine gebreken en onvolkomenheden worden in beeld gebracht en in een plan van aanpak opgenomen. Mocht u suggesties hebben, geef deze dan door aan de leden van de contactgroep of het bestuur. U kunt ook een e-mail sturen…

Vergaderingen Contactgroepen en Contactberaad
De verslagen zijn besproken. Hieruit blijkt dat er binnen de 4 geloofsgemeenschappen hard en enthousiast wordt gewerkt. In de maanden oktober en november hebben enkele kerkdorpen hun eigen vrijwilligersdag. Tijdens die bijeenkomsten worden, indien mogelijk en van toepassing, ook weer Heilig Hartspelden uitgereikt.


Het bestuur van de Heilig Hartparochie