Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Wereldmissiedag: 22 en 23 oktober

17-10-2016

Aandacht aan de katholieke gelovigen in de Filipijnen

De Filipijnen liggen in Zuid-Oost Azië, bestaan uit ruim 7.000 eilanden en hebben 100 miljoen inwoners. Natuurrampen, armoede en arbeidsmigratie zijn slechts enkele problemen in dit land. Dit jaar besteedt Missio/Pauselijke Missiewerken aandacht aan de katholieke gelovigen in de Filipijnen.

Steeds opnieuw worden de Filipijnen getroffen door zware tropische stormen. Vaak leidt dat tot overstromingen en aardverschuivingen. 
In 2013 raasde de supertyfoon Haiyan over de Filipijnen en liet een spoor van vernielingen na. Duizenden mensen vonden de dood. Degenen die het overleefden hadden niets meer. 

Dat gold onder andere voor ook voor de hoofdstad Manilla, voor het gezin van Guillermas Vitmy. Zij leeft daar met haar 3-jarige zoon Daniello en verdient met de fietsriksja als taxi wat geld. 
Sinds 2009 is het gezin dakloos. ’s Avonds rolt Vitmy de fietsriksja op de stoep en richt in het zijspan een bed in voor zichzelf en haar zoontje. Een andere manier van overnachten hebben deze twee niet.

In de vieringen in het aanstaande weekend van 22 en 23 oktober wordt aandacht besteed aan de Filipijnen en wordt er een collecte gehouden na de viering bij de uitgang.
Bezoek ook de website van Missio, klik op deze of onderstaande link.

Werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede

Meer informatie:


Getuigen van barmhartigheid, Wereldmissiedag 2016