Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Een maaltijd per dag in Nederland

23-10-2016

Voor 41.000 broers en zussen is waardigheid ook iets wat je eet
 
Het zijn broers en zussen, ook Nederlanders, die geen werk meer hebben, het eind van de maand niet halen, hun kinderen niet te eten kunnen geven. Broers en zussen die nooit werk hebben gehad en die om te kunnen leven hun hand op moeten houden, moeten bedelen. Broers en zussen die, op de vlucht voor de meest verschrikkelijke situaties, een veilig heenkomen zoeken. Kinderen die in de armste gebieden van onze planeet elke dag dreigen te sterven door ondervoeding of onvolledige voeding.
 
Om deze mensen hun waardigheid terug te geven en hun de mogelijkheid te bieden op een toekomst die het waard is zo genoemd te worden, moeten wij uitgaan van hun meest elementaire behoefte: voedsel. Want een mens is niet alleen wat hij eet, maar een mens die niet eet, is zelfs geen mens.
 
Daarvoor is een maaltijd per dag ontstaan, een project dat bedacht is door onze stichter don Oreste Benzi, in 1985. Hij besefte dat je om één ondervoed mens iedere dag één maaltijd te kunnen geven rond de 20 gulden per maand nodig had. Nu is dat 15 euro. Een onbenullig bedrag als je bedenkt hoeveel een keer uit eten kost. Een enorm bedrag als je het uitrekent voor de 41.000 mensen die wij 365 dagen per jaar in 38 landen op 5 continenten steunen.
 
Daarom hebben wij u nodig en uw 15 euro omdat wat voor u bijna niets is, voor ons heel erg veel is.
 
Een maaltijd per dag in Nederland
Mannen, vrouwen, Nederlanders en buitenlanders, zo tussen de 22 en 60 jaar. Zij hebben een moeilijk leven achter de rug, met maatschappelijke problemen, drugs-, alcohol- of gokverslaving. Sommigen komen uit de gevangenis of hebben net een therapeutisch programma gevolgd en weten niet waar ze heen moeten, zij hebben geen huis, geen familie of hun familie wil niets met hen te maken hebben.
 
Voor hen zijn wij hun familie. In ons huis in Liempde vinden zij een plek waar zij worden opgevangen, zolang dat nodig is, een familie waar zij deel van uitmaken, een plaats aan tafel, iedere dag, en ondersteuning op hun weg naar een betere toekomst. Soms is het hebben van een huis en een uitkering niet voldoende, want dan heb je juist vrienden nodig, een huiselijke omgeving, waar je steun vindt wanneer je op je kwetsbaarst bent.
 
In 2008 vroeg de toenmalige bisschop van Den Bosch, Mgr. Hurkmans, aan onze gemeenschap, de Comunità Papa Giovanni XXIII (Gemeenschap Johannes de 23ste), een huis in Nederland op te zetten om familie te zijn voor wie er geen heeft. Vanaf toen zijn velen in ons huis verbleven, wij hebben hen opgenomen en hebben hun alles gegeven wat nodig is om hun leven op orde te krijgen. Dit hebben wij alleen kunnen doen dankzij vrijwilligers en gulle mensen die besloten ons te helpen.
Ook uw hulp, uw gift hebben wij nodig. Help ons om wie niets en niemand heeft op te vangen.
 
Zolang de laatsten niet de eersten zijn
Het is de roeping van de Comunità Papa Giovanni XXIII alle arme broers en zussen te helpen, totdat de laatste gered is. Gered van armoede en onrecht. Een doel waarvoor wij ons iedere dag inzetten en waarvoor wij uw gift vragen.
 
U kunt een eenmalig bedrag overmaken op IBAN NL80 RABO 0162 1758 25 t.n.v. Associazione Comunità Papa Giovanni XXIII, Liempde.
 
Je kunt ook een periodiek bedrag overmaken
Daardoor kunnen wij plannen voor een heel jaar maken. Periodieke schenkingen of giften aan de Comunità Papa Giovanni XXIII zijn een fiscaal aantrekkelijke manier van geven. Omdat de Stichting Comunità Papa Giovanni XXIII door de Belastingdienst is erkend als ANBI-instelling, zijn er voor periodieke schenkingen geen drempels en geen maximum voor de aftrek van de inkomstenbelasting. De betaling van de periodieke gift regelt u bij voorkeur via een automatische incasso of u regelt zelf de overschrijvingen.

Hartelijk dank voor uw medewerking.


Voor 15 euro iedere dag een warme maaltijd