Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Een en al oor bij de Bisschop

23-11-2016

Een boeiende avond met onze bisschop Gerard de Korte

Op woensdagavond 23 november jl. organiseerde de Heilig Hartparochie een spirituele avond. Gastspreker was niemand minder dan onze bisschop Mgr. Gerard de Korte. Hij hield een gloedvol betoog met als thema: 'Deugd van de Hoop'. En dat werd gewaardeerd...

Ruim 120 parochianen vonden de weg naar de grote zaal van De Walnoot, intussen het 'clubhuis' van de parochie. Na ontvangst met koffie of thee arriveerde de bisschop. 'Ja, ik moest even zoeken, het is hier allemaal een beetje moeilijk te vinden', verontschuldigde hij zijn te krap gemeten aankomsttijd.

Na een korte introductie door pastoor Jacques Grubben en Ria van Beljouw was het woord aan de bisschop zelf. Een gloedvol betoog, ingebed in de context van de samenleving van Boxtel, Nederland, Europa en de wereld. Na de pauze was er een geanimeerde, open gedachtewisseling met de bisschop: 'Hij is zo benaderbaar', zei een van de bezoekers, 'Ja, je kunt hem gewoon aanspreken, hij staat tussen de mensen', antwoordde de ander...

Een impressie van de inhoud van dit betoog en de reacties vanuit de discussie komen binnenkort als extra nieuwsbericht op deze website. De moeite van het lezen waard.

Voldaan en vol hoop togen de parochianen om circa 21.45 uur weer huiswaarts. Een inspirerende avond rijker.
Als u op deze link klinkt op op die onder dit artikel kunt u de fotoreportage van deze avond bekijken. Veel kijkplezier! 

Meer informatie:


Een enthousiaste bisschop aan het woord