Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Paus Franciscus nodigt doopouders uit..

08-01-2017

Paus aan de doopouders: beste ouders,

Jullie hebben voor jullie kinderen het geloof gevraagd, het geloof dat zal worden gegeven in het Doopsel.

Het geloof: dat betekent een geloofsleven, want het geloof moet worden geleefd: lopen op de weg van het geloof en getuigenis geven van het geloof. Dat geloof is niet: op zondag het 'Credo' of de Geloofsbelijdenis opzeggen als we naar de Mis gaan: dat is het niet alleen. Het geloof is geloven wat de Waarheid is: God de Vader heeft Zijn Zoon gezonden en de Geest die ons levend maakt. 
Maar het geloof is ook: je toevertrouwen aan God en dat moeten jullie (ouders) aan hen (kinderen) leren,door jullie voorbeeld, met jullie leven. En het geloof is licht: in de Doop­viering wordt jullie een brandende kaars gegeven, zoals in de eerste eeuwen van de Kerk. En daarom werd het Doopsel in die tijd "Verlichting" genoemd, omdat het geloof het hart verlicht, het laat ons de dingen in een ander licht zien. 
Jullie hebben om het geloof gevraagd: de Kerk geeft het geloof aan jullie kinderen door het Doopsel en aan jullie is de taak om dit te laten groeien, om het te bewaren, om het tot een getuigenis te laten worden voor alle anderen. Dat is de betekenis van deze viering.

En dit wilde ik jullie alleen maar zeggen: bewaar het geloof, laat het groeien, laat het een getuigenis worden voor de anderen.

Meer informatie:


Beste doopouders....