Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

In en om de torens: januari 2017

14-01-2017

Op donderdag 12 januari jl. vond de eerste vergadering van het bestuur van de Heilig Hartparochie van dit jaar plaats. Naast een aantal huishoudelijke aangelegenheden werden de volgende zaken besproken en/of besloten. 

Evaluatie van de vieringen met Kerstmis
De vieringen met Kerstmis zijn goed geslaagd én goed bezocht: de kerken waren goed gevuld. Jammer dat het uitdelen van de kerstkaarten niet na alle vieringen is gebeurd. Volgend jaar beter…

Organisatie van het secretariaat
Per 1 januari 2017 is de nieuwe organisatie van het secretariaat van kracht geworden. Er is een parttime coördinator secretariaat benoemd. Zij heet Anneke Meter. Zij runt samen met de al aanwezige medewerkers Justine Janssen en Thea Pijnenburg het secretariaat van onze parochie. De openstelling blijft hetzelfde: elke dag van 09.00–12.00 uur.  

Frans van Susante neemt afscheid
Frans van Susante verrichtte tientallen jaren een gedeelte van de financiële administratie van de Heilig Hartparochie en daarvoor van haar voorlopers. Hij beëindigt zijn taken per 1 januari 2017. De taken worden door het secretariaat en de penningmeester overgenomen. Frans blijft als vrijwilliger aan de parochie verbonden en verricht nog een drietal hand- en spandiensten voor de secretariaat van de parochie. 
Het bestuur dankt Frans van harte voor zijn tomeloze inzet. Op een avond in het voorjaar wordt op een passende wijze bij zijn afscheid stilgestaan.

Actie Kerkbalans 2017 van start
Deze actie is door de werkgroep goed voorbereid en gaat einde januari van start. In de komende week worden alle brieven door vrijwilligers gevouwen en ingestoken. Uw gift is straks van harte welkom!

Restauratie Carillon
De laatste stand van zaken is toegelicht: er wordt voortvarend gewerkt. Complimenten voor de Werkgroep Restauratie Carillon, de vrijwilligers en de leraren en leerlingen van het Baanderherencollege die meehelpen. De officiële heringebruikname is op zaterdag 10 juni 2017.

Restauratie van de kapel van Esch
De Mariakapel onder de kerktoren van de kerk van Esch wordt flink opgeknapt. Het stucwerk wordt bijgewerkt en de kapel wordt geschilderd. Ook wordt er iets aan de vochtwerking gedaan. De werkzaamheden worden de komende maanden opgepakt.

Houtsingel begraafplaats Liempde bijgewerkt
Op en rond de begraafplaats van Liempde is de houtsingel gedund en zijn bomen gesnoeid, zodat het oorspronkelijke bomenpatroon weer de kans krijgt. Het ziet er nu allemaal weer goed uit, tot tevredenheid van de mensen van de begraafplaats.


Het bestuur van de Heilig Hartparochie